Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is tijdens de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Franse Villars sous Ecot dichterbij gekomen op de leider in het wereldkampioenschap. De Wolf wist vierde en vijfde te worden in de manches en scoorde hiermee constant op het verraderlijke circuit.

Het circuit van Villars sous Ecot lag er op zaterdag zeer technisch bij. Diepe, lange sporen zorgden ervoor dat het heel verraderlijk was. De Wolf voelde zich de gehele dag goed thuis op het circuit en liet dit in de kwalificatieheat zien. De Wolf nam de leiding in handen en reed op gecontroleerde wijze naar de zege. Omdat WK leider Jago Geerts in de kwalificatieheat zwaar ten val kwam en zich blesseerde, wist Kay dat het belangrijk was om op zondag constant te scoren in de manches.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. De Wolf vocht voor wat hij waard was en reed sterk op een tweede plaats. In de tweede helft van de wedstrijd belandde hij in een gevecht met de derde en vierde man. Meerdere keren wisselde hij van positie met Andrea Adamo maar kon het gevecht net niet in zijn voordeel beslissen en werd vierde.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Opnieuw liet de Wolf een sterke indruk achter op het type ondergrond waarop hij vorig jaar nog veel te kort kwam. Nu was hij in beide manches in gevecht om de podiumplaatsen. Net als in de eerste manche moest de Wolf ook nu iets los laten in de slotfase en werd als vijfde afgevlagd.

Met deze resultaten eindigde Kay op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij de derde plaats en staat slechts 12 punten achter op de leider in het kampioenschap! Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Uitslagen Grand Prix van Frankrijk:
MX2 – Daguitslag
1. Thibault Benistant (Yamaha) 47pts;
2. Andrea Adamo (KTM) 40pts;
3. Liam Everts (KTM) 40pts;
4. Lucas Coenen (Husqvarna) 39pts;
5. Kay de Wolf (Husqvarna) 34pts;
6. Roan van de Moosdijk (Husqvarna) 30pts

MX2 – Moto 1
1. Thibault Benistant (Yamaha) 34:36.427;
2. Liam Everts (KTM) 34:38.720;
3. Andrea Adamo (KTM) 34:40.507;
4. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:44.941;
5. Roan van de Moosdijk (Husqvarna) 35:05.488…
7. Lucas Coenen (Husqvarna) 35:19.389

MX2 – Moto 2
1. Lucas Coenen (Husqvarna) 34:07.689;
2. Thibault Benistant (Yamaha) 34:13.806;
3. Andrea Adamo (KTM) 34:23.566…
5. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:40.243;
7. Roan van de Moosdijk (Husqvarna) 35:23.424

MX2 – Tussenstand
1. Jago Geerts (Yamaha) 319pts;
2. Andrea Adamo (KTM) 318pts;
3. Kay de Wolf (Husqvarna) 307pts…
6. Roan van de Moosdijk (Husqvarna) 254pts;
9. Lucas Coenen (Husqvarna) 196pts

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search