Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft in het Spaanse Arroyomolinos nipt het podium gemist. De Wolf kwam in beide manches sterk voor de dag en wist in zowel de eerste als de tweede manche op een vierde plaats over de finish te komen. Hiermee scoorde hij hetzelfde aantal punten als de derde man en werd vierde in het dagklassement.

In de eerste manche vocht de Wolf goed mee in de top drie totdat hij even een keer buiten de baan belandde en tijd verloor. In de tweede manche zorgde een matige start ervoor dat hij een inhaalrace moest rijden. Met het positieve resultaat in Spanje blijft de Wolf op een goede derde plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was opnieuw een positieve Grand Prix voor mij maar je wilt altijd meer en het podium was niet ver weg. Desondanks kunnen we veel positieve dingen van dit evenement mee naar huis nemen en we gaan hard werken om deze punten in de toekomst onder controle te hebben. Ik wil het team bedanken voor al het harde werk en de ondersteuning die ik continu van ze krijg.’’

Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Franse Villars Sous Ecot.

Daguitslag Grand Prix MX2 Spanje:
1 Simon Laengenfelder 50 Pnt
2 Jago Geerts 44 Pnt
3 Andrea Adamo 36 Pnt
4 Kay de Wolf 36 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 319 Pnt
2 Andrea Adamo 271 Pnt
3 Kay de Wolf 263 Pnt

Fotocredits – FullSpectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search