Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is in de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Agueda tweede geworden. De Wolf werd derde in de eerste manche en vocht in de tweede manche tot aan de finishvlag om uiteindelijk als tweede afgevlagd te worden. Met deze resultaten eindigde hij op een mooie tweede plaats in het dagklassement.

Voor de start van de eerste manche had de organisatie de baan flink gesproeid waardoor het op sommige plaatsen bijzonder glad was. De Wolf wist zich al snel op te werken naar een derde plaats en werkte een constante wedstrijd af. Hij hield stand op de derde plaats en legde hiermee de basis voor zijn podiumplaats.

In de tweede manche kwam hij niet goed weg bij de start en moest van buiten de top vijf aan een opmars beginnen. De Wolf werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een vierde plaats en begon te jagen op de tweede en derde man. Hij wist het gat van rond de acht seconden te dichten en met twee mooie inhaalmanoeuvres sloot hij de manche af als tweede.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’De tweede manche was heel goed. Ik pakte geen goede start maar ik bleef hard werken. Het was een zwaar weekend maar we hebben het op een goede manier af weten te sluiten. Ik ben heel blij met wat we vandaag hebben gedaan.We blijven hard werken om dit verder te kunnen zetten.”

Met een 3-2 in de manches eindigde Kay op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat hij nu derde. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Arroyomolinos.

Uitslagen Grand Prix van Portugal:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Kay de Wolf 42 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 38 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 265 Pnt
2 Andrea Adamo 229 Pnt
3 Kay de Wolf 220 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search