Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is in de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento vijfde geworden. De Wolf kwam in beide manches niet goed genoeg uit de start maar vocht voor wat hij waard was en wist met een 5-4 in de manches vijfde te worden in het dagklassement.

Na zijn podiumplaats in de Grand Prix van Zwitserland kwam de Wolf met vertrouwen naar Arco di Trento. Het circuit lag er hard en glad bij op zaterdag. Na een zesde tijd in de tijdtraining, kwam Kay in de kwalificatieheat niet goed weg bij de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Op een dertiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en ging in de aanval op de rijders voor hem. De Wolf wist er nog een achtste plaats uit te halen en liet zien dat het met zijn snelheid goed zat om op zondag veel hoger te kunnen eindigen.

De start van de eerste manche was iets beter maar opnieuw moest Kay van net binnen de top tien aan een opmars beginnen. Op een zevende plaats kwam hij uit de eerste officiële ronde en nam al snel de zesde plaats in handen. Vervolgens stootte hij door naar een vijfde plaats en moest een gat tot aan de vierde man dicht gaan rijden. Hij kwam er nog heel dichtbij maar kon hem niet passeren en finishte als vijfde.

In de tweede manche kwam de Wolf al snel aan op een vijfde plaats en ging in de aanval op de vierde man. In het midden van de wedstrijd lukte het hem om deze positie over te nemen en begon druk uit te oefenen op de derde man. De Wolf probeerde alles om ook deze positie over te nemen maar vond nergens een plaats waar hij een inhaalmanoeuvre kon forceren en werd als vierde afgevlagd.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik heb alles gegeven wat ik had vandaag. Het was moeilijk om progressie te boeken. Mijn starts waren niet goed en hier moeten we aan werken om daar beter in te worden. Hier gaan we ons voor de komende wedstrijden op concentreren.’’

Met een 5-4 in de manches eindigde Kay op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand staat hij nu vierde, op slechts tien punten van de tweede man. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

Dagklassement Grand Prix MX2 Trentino:
1 Andrea Adamo 44 Pnt
2 Liam Everts 40 Pnt
3 Jago Geerts 39 Pnt
4 Simon Laengenfelder 37 Pnt
5 Kay de Wolf 34 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 205 Pnt
2 Andrea Adamo 183 Pnt
3 Thibault Benistant 182 Pnt
4 Kay de Wolf 173 Pnt
5 Simon Laengenfelder 158 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search