Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft zijn eerste Grand Prix overwinning binnen. De crosser uit Eersel wist zondag tijdens de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums beide manches te winnen en greep hiermee zijn eerste Grand Prix zege.

Kay zal de Grand Prix van Letland nooit meer vergeten want hij kende er een perfect weekend. Op zaterdag wist hij kwalificatieheat al te winnen en pakte hiermee het maximale aantal punten. In de eerste manche had hij een aantal ronden nodig voordat hij de leiding in de wedstrijd in handen kon nemen. Toen dit eenmaal gebeurd was, hield hij het tempo hoog en gaf hij de concurrentie geen kans meer om hem te passeren. Kay won op overtuigende wijze de eerste manche en keek met vertrouwen uit naar de tweede manche.

De tweede manche werd in hele andere omstandigheden verreden. Voor de start van de wedstrijd begon het te regenen en dit hield de hele manche aan. Kay kwam goed weg bij de start en had de juiste kaarten in handen om de Grand Prix zege te gaan pakken. Echter door een kleine valpartij werd het toch nog even spannend maar de Wolf bleef rustig en zette zijn wedstrijd voort. Omdat ook zijn teammaten Roan van de Moosdijjk en Lucas Coenen in de fout gingen in de moeilijke omstandigheden, kreeg de Wolf de leiding terug in handen. Hij hield het hoofd koel tot aan de finish en won zo ook de tweede manche.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Dit is geweldig. Ik heb de rode plaat en heb mijn allereerste Grand Prix zege binnen. We hebben hier lang op moeten wachten maar we hebben nooit opgegeven. Ik moet het Nestaan Husqvarna Factory team bedanken voor al het harde werken. Het is een geweldig team en we hebben altijd hard gewerkt om onszelf te blijven verbeteren. Ik kijk er naar uit om in Duitsland verder te gaan in het wereldkampioenschap.”

Met een dubbele manche zege won de Wolf zijn allereerste Grand Prix zege en is nu tevens leider geworden in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Fotocredits – Fullspectrum Media

Uitslagen wereldkampioenschap MX2 Letland:
MX2 – Daguitslag:
1. Kay de Wolf (Husqvarna) 50pts;
2. Roan van de Moosdijk (Husqvarna) 40pts;
3. Thibault Benistant (Yamaha) 37pts…
10. Lucas Coenen (Husqvarna) 22pts

MX2 – Moto 1
1. Kay de Wolf (Husqvarna) 35:05.271;
2. Thibault Benistant (Yamaha) 35:06.271;
3. Roan van de Moosdijk (Husqvarna) 35:34.292…
23. Lucas Coenen (Husqvarna) 00:28.744

MX2 – Moto 2
1. Kay de Wolf (Husqvarna) 36:29.270;
2. Lucas Coenen (Husqvarna) 36:35.469;
3. Roan van de Moosdijk (Husqvarna) 36:44.179

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search