De voorlaatste wedstrijd meetellend voor het FIM wereldkampioenschap MX2 werd verreden in het Franse St. Jean d’Angely. Dit is een zeer technische baan met een harde, gladde ondergrond en vele hoogteverschillen.

Voor Kay, die een turbulente periode achter de rug heeft, was St. Jean d’Angely een waardevolle leerervaring. Het eindresultaat had positiever uit kunnen vallen echter gooide een valpartij in de eerste manche roet in het eten.

De Wolf wist zich in de eerste manche terug te knokken naar de veertiende plaats om vervolgens in de tweede manche als achtste te finishen. Kay was in deze manche één van de weinige rijders die inhaalmanoeuvres wist te forceren. Een 14-8 in de manches leverde Kay een elfde plaats op in het dagklassement.

Ondanks het feit dat er nu een vrij weekend is in het wereldkampioenschap zit Kay volgend weekend niet stil. Hij zal van start gaan in een wedstrijd om het Oostenrijks kampioenschap. Aansluitend wordt het FIM wereldkampioenschap MX2 op 4 september afgesloten met de Grand Prix van Turkije.

Commentaar Kay de Wolf: “Ik had het echt moeilijk in de eerste manche en kon niet in mijn ritme komen. Het viel gewoon niet op zijn plaats, gelukkig was de tweede manche beter. Ik had geen geweldige start maar toch kon ik van tien naar acht komen op een baan waar het lastig is om in te halen. Het was een lastig weekend. Ik heb het beste er van gemaakt en deze lessen neem ik mee naar volgend jaar.”

Daguitslag Grand Prix MX2 Frankrijk:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Thibault Benistant 47 Pnt
3 Jago Geerts 34 Pnt
4 Tom Guyon 32 Pnt
5 Liam Everts 29 Pnt
11 Kay de Wolf 20 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 710 Pnt
2 Tom Vialle 708 Pnt
3 Simon Laengenfelder 564 Pnt
4 Kevin Horgmo 503 Pnt
5 Thibault Benistant 481 Pnt
7 Kay de Wolf 410 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search