Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft het wereldkampioenschap MX2 op sterke wijze af weten te sluiten. In het bloedhete Afyonkarahisar in Turkije kwam de Wolf dicht bij het podium en werd vierde in het dagklassement.

Op zaterdag was al te zien dat de Wolf zich goed thuis voelde op het circuit. In de kwalificatieheat vocht hij goed mee in de kopgroep en kwalificeerde zich als vierde voor de wedstrijd.

Ook in de eerste manche wist hij een hele goede start te pakken. Met een goed ritme hield hij zich in de temperaturen boven de dertig graden goed staande in de top drie. De Wolf sloot de manche af als derde en legde hiermee een goede basis voor een topklassering aan het einde van de dag.

In de tweede manche had hij in de eerste helft van de wedstrijd opnieuw de derde plaats in handen. Hij was in strijd verwikkeld met een groepje van rijders. Helaas kon hij de derde plaats niet vasthouden en viel hij gedurende de wedstrijd terug naar een zesde plaats.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik pakte een hele goede start in de eerste manche en kon de twee koplopers best makkelijk volgen, waar ik blij mee was. In de tweede manche heb ik alles gegeven en kwam ik op een zesde plaats over de finish. Het was een positief weekend voor mij. Ik voelde me goed op de FC250 en het was een hele verbetering ten opzichte van mijn rijden in Frankrijk.”

Met een 3-6 in de manches eindigde de Wolf op een vierde plaats in het dagklassement. In de eindstand van het wereldkampioenschap MX2 is hij op een zesde plaats geëindigd. Nu zal de crosser uit Eersel zich gaan voorbereiden op de MX of Nations in het Amerikaanse Red Bud, waar Kay TeamNL zal vertegenwoordigen. De wedstrijd in Red Bud wordt verreden in het weekend van 24 en 25 september.

Daguitslag Grand Prix MX2 Turkije:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Jago Geerts 44 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 38 Pnt
4 Kay de Wolf 35 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 758 Pnt
2 Jago Geerts 754 Pnt
3 Simon Laengenfelder 596 Pnt
6 Kay de Wolf 445 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search