Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft in de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Finse Hyvinkaa nipt de eindzege gemist. De Wolf kwam in de eerste manche op een derde plaats over de finish maar vocht in de tweede manche tot aan de finishvlag om de overwinning. Hij werd uiteindelijk tweede waardoor hij ook op een sterke tweede plaats eindigde in het dagklassement.

Op zaterdag liet Kay al zien dat hij zich goed thuis voelde op het zanderige circuit van Hyvinkaa. Na een achtste tijd in de tijdtraining kwam hij gelijk na de start van de kwalificatieheat ten val en moest daardoor vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Gedurende de wedstrijd vocht hij zich nog helemaal terug naar een zesde plaats en liet hiermee zien dat zijn snelheid goed was om op zondag mee te gaan strijden om de podiumplaatsen.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat de Wolf op een vierde plaats uit de eerste ronde kwam. Ronde na ronde volgde hij de derde man maar in het midden van de wedstrijd sloeg hij toe en wist hij deze positie over te nemen. De tweede man was te ver weg om nog te achterhalen waardoor de Wolf op een derde plaats over de finish kwam en hiermee zijn kansen op een goed eindresultaat open hield.

Ook in de tweede manche zat de Wolf er goed vooraan bij na de start. In het midden van de manche kreeg hij de derde plaats steevast in handen en begon samen met de tweede man in te lopen op de kopman. Toen deze een fout maakte, schoof de Wolf door naar de tweede plaats en ging in de aanval op de kopman. Wanneer de Wolf zou winnen, zou hij zijn allereerste Grand Prix zege pakken. Hij zette dus ook alles op alles om hierin te slagen. Hij kwam heel dichtbij maar uiteindelijk net tekort om te kunnen winnen waardoor hij op een tweede plaats werd afgevlagd. Dit was ook zijn uitslag in het dagklassement.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik kwam in de tweede manche tijd tekort. Het was een moeilijke wedstrijd maar ik heb echt alles gegeven. Helaas kwam ik aan het einde net tekort. Ik ben blij met mijn rijden en met het gevoel op de Husqvarna FC250. Ik kijk uit naar Frankrijk. Ik wil iedereen van het team bedanken. Zij werken zo hard voor ons en dat waardeer ik enorm!”

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat de Wolf zevende, op slechts 20 punten van de zesde man. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’angely.

Daguitslag MX2 Finland:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Kay de Wolf 42 Pnt
3 Jago Geerts 39 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 38 Pnt
5 Liam Everts 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 676 Pnt
2 Tom Vialle 661 Pnt
3 Simon Laengenfelder 535 Pnt
4 Kevin Horgmo 476 Pnt
5 Thibault Benistant 434 Pnt
7 Kay de Wolf 390 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search