Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla de schade beperkt weten te houden. De Wolf kwam op zaterdag in aanraking met een gele vlag van een marshal en kampte daardoor met een pijnlijke hand. Ondanks dit vocht de crosser uit Eersel voor wat hij waard was en wist er toch nog twee keer een zevende plaats uit te halen.

Kay begon uitermate gemotiveerd aan het weekend. Tijdens de trainingen had hij een goed gevoel op de baan en ook zijn snelheid was goed. Dit zorgde ervoor dat hij in de tijdtraining een derde tijd op de klok wist te zetten. Een valpartij in de kwalificatieheat zorgde ervoor dat hij zich uiteindelijk als twaalfde kwalificeerde maar dit was nog niet het ergste want tijdens de heat kwam hij in aanraking met een gele vlag van een marshal en liep hierbij een pijnlijke hand op. Na de heat werden er foto’s van zijn hand gemaakt maar gelukkig konden hierbij geen breuken geconstateerd worden waardoor hij vastbesloten was om op zondag van start te gaan.

In de eerste manche kwam de Wolf niet goed weg bij de start en kwam op een negende plaats uit de eerste officiële ronde. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een zevende plaats en dit was ook de positie waarop hij finishte.

De tweede manche had een soortgelijk verloop. Opnieuw begon hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd en wist gedurende de wedstrijd opnieuw terug te komen naar een zevende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet hij nu de achtste plaats.

Commentaar Kay de Wolf: ”Het was een zware dag voor mij. Ik kwam op zaterdag met mijn hand in aanraking met een vlag van een marshal en daardoor was het vandaag overleven voor mij. In de eerste manche kwam ik na een slechte start terug naar een zevende plaats. In de tweede manche was mijn start iets beter en heb ik mijn eigen ding gedaan. Het was een intensieve wedstrijd. We deden allemaal hetzelfde en reden daardoor een heel hoog tempo. Ik wist in beide manches zevende te worden en het was een goede dag. Op naar Finland.’’

De zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 wordt volgend weekend verreden in Hyvinkaa, Finland. Sinds 2014 is hier geen Grand Prix meer op dit zandcircuit georganiseerd!

Daguitslag GP MX2 Zweden:
1 Jago Geerts 47 Pnt
2 Tom Vialle 47 Pnt
3 Simon Laengenfelder 38 Pnt
4 Kevin Horgmo 36 Pnt
5 Mikkel Haarup 29 Pnt
6 Kay de Wolf 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 637 Pnt
2 Tom Vialle 614 Pnt
3 Simon Laengenfelder 507 Pnt
4 Kevin Horgmo 446 Pnt
5 Thibault Benistant 405 Pnt
8 Kay de Wolf 348 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search