Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de Grand Prix MX2 in Lommel gestreden voor wat hij waard was. De Wolf ging tot het uiterste in de bloedhete omstandigheden en wist de eerste manche te winnen. Om de Grand Prix zege te kunnen pakken moest hij ook de tweede manche winnen. In de beginfase stormde hij naar de eerste plaats maar in het midden van de wedstrijd moest hij deze positie weer afstaan en slaagde er niet meer in om deze terug te pakken. Compleet leeg gereden kwam de Wolf als tweede over de finish en werd hiermee ook tweede in het dagklassement.

Voor de Wolf was het bijzonder om weer in Lommel te zijn. Een jaar geleden wist hij hier zijn eerste manche zege te pakken op de FC 250 en zaterdag ging hij gewoon door waar hij gebleven was want hij pakte voor de eerste keer dit seizoen de pole position. De eerste manche was net zo succesvol. Hij begon als vierde aan de wedstrijd maar wist binnen enkele ronden de leiding over te nemen. Deze eerste plaats hield hij vast tot de zwart wit geblokte vlag, en extra bijzonder, tot de negende man werd door hem op een ronde gezet.

De tweede manche bevatte alles voor de Wolf. Hij begon als derde en wist al snel door te stoten naar de koppositie. Hierna volgde er een titanenstrijd om de overwinning waarin De Wolf net te kort kwam en genoegen moest nemen met de tweede plaats. De 1-2 score was goed voor een tweede plaats in de daguitslag.

Kay de Wolf: “Het was een heel goed weekend. Ik greep de pole en won de eerste manche, maar toen was alle energie op voor de tweede manche. We hebben dit seizoen moeilijke momenten gehad en om dan weer op het podium te staan is fantastisch. Het was niet makkelijk maar ik ben heel blij om weer te staan waar ik thuis hoor.”

Over twee weken gaat het wereldkampioenschap MX2 verder in het Zweedse Uddevalla.

Daguitslag MX2 Lommel:
1 Jago Geerts 47 Pnt
2 Kay de Wolf 47 Pnt
3 Tom Vialle 32 Pnt
4 Simon Laengenfelder 32 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 590 Pnt
2 Tom Vialle 567 Pnt
3 Simon Laengenfelder 469 Pnt
4 Kevin Horgmo 410 Pnt
5 Thibault Benistant 378 Pnt
9 Kay de Wolf 320 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search