Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is in de dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Loket, Tsjechie zesde geworden.

Na een pauze in de kalender van het wereldkampioenschap, werd het afgelopen weekend de dertiende wedstrijd van het kampioenschap verreden op het technische circuit van Loket in Tsjechie. Gelijk vanaf het begin van het weekend liet de Wolf een goede snelheid op de baan zien en was in de kwalificatieheat goed competitief. Hij hoopte dit in de manches op zondag verder te zetten.

Na een goede start in de eerste manche maakte hij tijdens de eerste ronde een foutje waardoor hij teruggeslagen werd tot net binnen de top tien. Er was werk aan de winkel maar de Wolf vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een zesde plaats en liet hiermee zijn potentieel zien voor in de tweede manche.

In de tweede manche kampte hij met een probleem maar hij zette door en wist er toch nog een zevende plaats uit te halen waarmee hij zesde werd in het dagklassement.

Commentaar Kay de Wolf: “Er zijn veel positieve punten die we vanaf hier mee kunnen nemen. In de eerste manche pakte ik een goede start maar tijdens de eerste ronde raakte ik het achterwiel van een andere rijder en verloor hierdoor vier plaatsen. Ik moest me terug naar voren vechten en deed dit goed. Ik voelde me echt goed op de baan. De tweede manche was moeilijker maar ik ben tevreden over vandaag.”

Aankomend weekend staat voor de Wolf de volgende Grand Prix op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag Grand Prix MX2 Loket:
1 Jago Geerts 45 Pnt
2 Thibault Benistant 43 Pnt
3 Simon Laengenfelder 42 Put
4 Kevin Horgmo 34 Pnt
5 Tom Vialle 33 Pnt
6 Kay de Wolf 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 543 Pnt
2 Tom Vialle 535 Pnt
3 Simon Laengenfelder 437 Put
4 Kevin Horgmo 390 Pnt
5 Mikkel Haarup 358 Pnt
9 Kay de Wolf 273 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search