Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal zijn terugkeer in de competitie gemaakt. Nadat hij drie wedstrijden van dit kampioenschap heeft gemist, vanwege een breuk in zijn hand, legde de Wolf in Duitsland weer een basis op tafel waarmee hij in de komende weken verder kan bouwen.

Echter een valpartij bij de start van de eerste manche zorgde ervoor dat hij vanaf een laatste plaats terug naar voren moest komen. Hij vocht gedurende de wedstrijd voor wat hij waard was en wist op een elfde plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche kwam hij op het verraderlijke circuit even een keer ten val maar wist opnieuw op een elfde plaats over de finish te komen. Met deze resultaten werd hij ook elfde in het dagklassement en staat nu op een tiende plaats in de tussenstand.

In het weekend van 25 en 26 juni gaat het wereldkampioenschap verder in Indonesië.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’In de eerste manche kwam ik in de eerste bocht na de start ten val en moest mijn weg vanaf een laatste plaats vervolgen. Ik wist nog terug te komen naar een elfde plaats. Wanneer je geblesseerd bent, doe je veel fysieke trainingen maar er is niets hetzelfde als het rijden met de motor. In de tweede manche pakte ik een betere start en wist een aantal rijders te passeren. Helaas raakte ik toen een steen waardoor het voorwiel weg gleed en ik ten val kwam. In de laatste tien minuten heb ik gewoon mijn eigen wedstrijd gereden.’’

Daguitslag MX2 Duitsland:
1 Thibault Benistant 45 Pnt
2 Jago Geerts 44 Pnt
3 Mikkel Haarup 38 Pnt
4 Kevin Horgmo 31 Pnt
5 Simon Laengenfelder 30 Pnt
11 Kay de Wolf 20 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 460 Pnt
2 Tom Vialle 452 Pnt
3 Simon Laengenfelder 353 Pnt
4 Kevin Horgmo 326 Pnt
5 Mikkel Haarup 319 Pnt
10 Kay de Wolf 231 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search