Kay de Wolf van het Nestaan Husqvarna Factory team is in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2 opgeklommen naar een gedeelde derde plaats. Tijdens de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap in het Letse Kegums kende de Wolf in de eerste manche tegenslag en kwam niet verder dan een twaalfde plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich door tweede te worden en werd hiermee vierde in het dagklassement.

Op zaterdag waren de omstandigheden droog en hierdoor lag het circuit er snel bij. Kay had een goed gevoel op de baan en wist in de tijdtraining een nette vijfde tijd op de klok te zetten. Na de start van de kwalificatieheat ging het in de tweede bocht mis voor de Wolf. Hij kwam met een andere rijder in aanraking waarbij zijn versnellingspook afbrak en hij de hele wedstrijd in de derde versnelling moest rijden. Dit lukte redelijk goed en de Wolf wist de schade met een achtste plaats netjes te beperken.

Op zondag waren de omstandigheden volledig anders want in de nacht van zaterdag op zondag was er veel regen gevallen waardoor de omstandigheden zwaar waren. De Wolf pakte in de eerste manche een redelijke start maar in het gedrang van de eerste ronde kwam hij in de problemen en viel ver terug. Op het circuit waarop het moeilijk was om in te halen, vocht de Wolf voor wat hij waard was en wist terug te komen naar een twaalfde plaats.

In de tweede manche stelde de Wolf orde op zaken. Een betere start zorgde ervoor dat hij al snel de vierde plaats in handen nam. Met een goed ritme werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats en nam in de slotfase de tweede plaats in handen. De Wolf moest het tempo strak houden want Tom Vialle kwam nog hard op zetten. Even wist de Fransman de tweede plaats van de Wolf over te nemen maar de Wolf sloeg in het laatste gedeelte van de laatste ronde terug en wist de tweede plaats veilig te stellen.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was een moeilijke dag maar ik heb het om weten te draaien in de tweede manche. Ik voelde me de hele dag goed op de motor. Na mijn valpartij in de eerste ronde van de eerste manche wist ik nog terug te komen naar een twaalfde plaats. In de tweede manche gaf ik alles en wist ik een goede start te pakken. Ik kwam al snel aan op een vierde plaats en wist na een mooi gevecht de tweede plaats in handen te nemen Het was goed om de dag op deze positieve manier af te sluiten.’’

Met een 12-2 in de manches eindigde de Wolf op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een gedeelde derde plaats. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Italiaanse Maggiora.

Daguitslag Grand Prix MX2 Letland:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Kevin Horgmo 40 Pnt
3 Tom Vialle 36 Pnt
4 Kay de Wolf 31 Pnt
5 Thibault Benistant 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 244 Pnt
2 Tom Vialle 244 Pnt
3 Simon Laengenfelder 181 Pnt
4 Kay de Wolf 181 Pnt
5 Mikkel Haarup 181 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search