Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft in de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Maggiora een vierde plaats weten te behalen. De Wolf had de snelheid voor het podium maar door kleine valpartijen eindigde hij als negende en vierde en werd hiermee vijfde in het dagklassement!

De omstandigheden waren op zaterdag goed maar wel zorgde dit ervoor dat er moeilijk ingehaald kon worden. Kay zette in de vrije training de snelste tijd neer maar kwalificeerde zich na een valpartij in de kwalificatieheat uiteindelijk als elfde.

Op zondag waren de omstandigheden volledig anders. Door de vele regenval ontstonden er verraderlijke sporen en dit maakte de omstandigheden zeer moeilijk. Na een redelijk goede start kwam Kay in de eerste manche van rond de zevende plaats terug naar een vierde plaats. Echter met nog een aantal ronden te gaan, kwam hij nog twee keer ten val en verloor vele plaatsen. Teleurgesteld kwam hij op een negende plaats over de finish.

In de tweede manche ging de Wolf het gevecht aan om de vierde plaats. Net toen hij deze positie in handen had, kwam hij even ten val en moest opnieuw aan gaan zetten. Dit lukte want net na het midden van de wedstrijd had hij de vierde plaats terug in handen. De derde man had opdat moment al een grote voorsprong op weten te bouwen waardoor Kay zich erop concentreerde om de vierde plaats in handen te houden tot aan de finish.

Met een 9-4 in de manches eindigde Kay op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na zeven wedstrijden de vierde plaats.

Commentaar Kay de Wolf: “Het was een moeilijke dag. In de ochtend was het heel modderig. In de eerste manche had ik geen goede start en had ik geluk dat er een aantal rijders ten val kwamen. Ik reed op een derde a vierde plaats toen ik een klein fout maakte. Ik moest terug naar voren komen maar kwam toen nog twee keer ten val. We hebben hiervan geleerd en in de tweede manche ging het beter. Ook nu maakte ik een kleine valpartij mee maar wist me toch terug te knokken naar een vierde plaats. Hier was ik best tevreden mee. De hele dag was erg leerzaam voor me.”

Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in Riola Sardo, Sardinië.

Daguitslag Grand Prix MX2 Maggiora:
1 Jago Geerts 47 Pnt
2 Tom Vialle 41 Pnt
3 Stephen Rubini 37 Pnt
4 Simon Laengenfelder 35 Put
5 Kay de Wolf 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 291 Pnt
2 Tom Vialle 285 Pnt
3 Simon Laengenfelder 216 Pnt
4 Kay de Wolf 211 Pnt
5 Mikkel Haarup 211 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search