Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento tweede geworden. De Wolf kwam in de eerste manche op een zesde plaats over de finish maar kwam in de tweede manche ijzersterk terug en wist hierin als tweede te finishen. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement.

Het is pas drie weken na zijn zware valpartij in Argentinie waar Kay een zware hersenschudding opliep. Hierdoor heeft hij de laatste periode niet optimaal kunnen trainen waardoor zijn conditie een kleine deuk heeft opgelopen. Ondanks dit voelde Kay zich goed thuis en ging ervoor om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het rijden ging op zaterdag nog niet zo lekker op het technische circuit. In de tijdtraining kwam hij uit op een vijfde tijd maar in de kwalificatieheat kwam hij nog sterker voor de dag. De Wolf stormde naar voren en wist na een sterk gereden wedstrijd als tweede over de finish te komen waarmee hij in beide manches op zondag een goede startplaats uit kon kiezen!

In de eerste manche kwam de Wolf niet goed uit de start en moest aan een opmars naar voren beginnen. De Wolf ging de strijd aan met de concurrentie maar zijn opmars werd onderbroken toen hij niet voorbij de Italiaan Mattia Guadagnini kon komen. Hij probeerde alles wat hij kon maar slaagde er niet in om hem te passeren en moest genoegen nemen met een zesde plaats.

De start van de tweede manche was beter en al snel kwam hij de top drie binnen. De Wolf had het juiste ritme in handen en stootte door naar een tweede plaats en begon de druk op te voeren bij leider Tom Vialle. De Wolf gaf alles maar kon de Fransman niet passeren en finishte op een sterke tweede plaats.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik ben heel blij dat ik terug op het podium ben. Ik ben nog niet terug op 100 procent na mijn valpartij in Argentinie. Het waren een aantal zware weken voor mij maar dit is een mooie stap in de goede richting. Ik kon op zaterdag niet in mijn ritme komen op de baan maar we hebben een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor ik me vandaag sterk voelde. In Letland staan we er weer om het gevecht aan te gaan.”

Met een 6-2 in de manches eindigde de Wolf op een tweede plaats in het dagklassement. Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand opgeklommen naar een vijfde plaats. De volgende wedstrijd waar de Wolf aan de start zal komen is over twee weken in het Letse Kegums. Hier zal dan de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 verreden worden.

Daguitslag Grand Prix MX2 Arco di Trento:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Kay de Wolf 37 Pnt
3 Mikkel Haarup 37 Pnt
4 Thibault Benistant 36 Pnt
5 Mattia Guadagnini 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 208 Pnt
2 Jago Geerts 194 Pnt
3 Mikkel Haarup 169 Pnt
4 Simon Laengenfelder 154 Put
5 Kay de Wolf 150 Pnt

Fotocredits – Kaj de Wilt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search