Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Aqueda nipt het podium gemist. De Wolf is nog niet volledig hersteld van zijn val in Argentinie maar wist in de eerste manche toch derde te worden. Met een zesde plaats in de tweede manche kwam hij uiteindelijk net twee punten tekort om mee te mogen naar het podium en werd nu vierde.

Twee weken na zijn zware valpartij in Argentinie stond alweer de volgende Grand Prix op het programma in Portugal. In de week voor de wedstrijd had Kay twee keer met de motor getraind en was fit genoeg om te rijden maar het was afwachten hoe fit hij in een wedstrijd zou zijn.

Op zaterdag reed de Wolf gecontroleerd zijn ronden en bouwde het ritme rustig verder uit. Met een zesde tijd in de tijdtraining verdween hij dan ook tevreden naar het paddock. Later op de dag reed hij een gecontroleerde kwalificatieheat waarin hij op een vierde plaats over de finish wist te komen en zich verzekerde van een goede startplaats voor in de manches op zondag.

In de eerste manche kwam de Wolf niet goed weg bij de start en kwam op een achtste plaats uit de volledige eerste ronde. Al snel had hij een goed ritme in handen en wist in de tweede ronde door te stoten naar een zesde plaats. Vanaf daar zette hij zijn opmars verder en kreeg met nog een aantal ronden te gaan de derde plaats in handen. Deze gaf hij niet meer af en kwam op een sterke derde plaats over de finish.

In de tweede manche had Kay het moeilijker. Opnieuw kwam hij buiten de top vijf uit de start en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Hij werkte zich op naar een vijfde plaats maar kon deze positie helaas niet vasthouden tot aan de finish waardoor hij moegestreden op een zesde plaats over de finish kwam.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik voelde me in het begin van het weekend niet zo goed maar vandaag ging het een stuk beter. Ik voelde me eigenlijk heel goed. In de eerste manche kwam ik goed naar voren en was ik heel blij met een derde plaats. In de tweede manche had ik niet het juiste gevoel en had ik het moeilijk om in mijn ritme te komen. Toch denk ik dat het een goed weekend was voor mij. Ik ben blij met hoe ik het heb afgesloten.”

Met een 3-6 in de manches eindigde Kay op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een zesde plaats. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder op het circuit van Arco di Trento in Italie.

Daguitslag Grand Prix MX2 Portugal:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Mikkel Haarup 40 Pnt
3 Jago Geerts 37 Pnt
4 Kay de Wolf 35 Pnt
5 Kevin Horgmo 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 174 Pnt
2 Tom Vialle 158 Pnt
3 Mikkel Haarup 132 Pnt
4 Simon Laengenfelder 130 Pnt
5 Andrea Adamo 115 Pnt
6 Kay de Wolf 113 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search