Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Mantova op het podium geëindigd. Met een derde en een vierde plaats in de manches wist de Wolf derde te worden in de daguitslag en is hiermee ook in de tussenstand opgeklommen naar een derde plaats.

Het circuit van Mantova lag er op zaterdag harder bij dan normaal. Dit zorgde ervoor dat het op verschillende plaatsen verraderlijk was. Kay had de trainingen nodig om goed in zijn ritme te komen en maakte gedurende de dag een stijgende lijn door. Na een sterk gereden kwalificatieheat kwalificeerde hij zich uiteindelijk als vijfde en had hiermee in beide manches op zondag een ideale startplaats.

Op zondag was het circuit iets losser en hierop voelde de Wolf zich onmiddellijk beter thuis. In de eerste manche zat hij er goed bij met de start en begon gedurende de wedstrijd steeds beter in zijn ritme te komen. Vanaf een derde plaats begon hij in de slotfase steeds dichter in de buurt te komen bij Tom Vialle, die op een tweede plaats reed. De Wolf zette alles op alles maar kwam helaas net tekort en finishte op een nette derde plaats.

In de tweede manche streed de Wolf lange tijd goed mee in de kopgroep. Vanaf een derde plaats werkte hij zich op naar een tweede plaats en leek op deze positief af te stevenen. Echter in de slotfase kwam Simon Laengenfelder nog hard opzetten. Er ontstond een spannend gevecht in de laatste ronde waarbij Laengenfelder de tweede plaats over de wist te nemen. Kay probeerde hem echter gelijk terug te pakken maar hierbij kwamen beide rijders met elkaar in aanraking en dit had een valpartij voor Kay tot gevolg. De crosser uit Eersel wist er ondanks dit toch nog een vierde plaats uit te halen en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in het dagklassement.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik had geen makkelijke zaterdag maar dit hebben we op zondag om weten te keren. Ik kende een goede eerste manche en het rijden voelde goed. Ook in de tweede manche ging het goed maar toch maakte ik een paar kleine fouten. Ik verloor de concentratie een klein beetje. Ik werd door Simon Laengenfelder gepasseerd maar wilde hem terug pakken. Hierbij raakten we elkaar en kwam ik ten val. Hierdoor viel ik terug van een tweede plaats op het podium naar een derde plaats. Dit was een tegenvaller maar ik ben blij met mijn podium.’’

Met de derde plaats in het dagklassement is Kay ook in de tussenstand van het wereldkampioenschap opgeklommen naar een derde plaats. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in Argentinië.

Daguitslag Grand Prix Italie:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Andrea Adamo 38 Pnt
3 Kay de Wolf 38 Pnt
4 Simon Laengenfelder 36 Put
5 Kevin Horgmo 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 90 Pnt
2 Simon Laengenfelder 86 Put
3 Kay de Wolf 74 Pnt
4 Tom Vialle 64 Pnt
5 Andrea Adamo 60 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search