Kay de Wolf van het Nestaan Husqvarna Factory team is in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin op een vierde plaats geëindigd. De Wolf streed in de eerste manche mee in de kopgroep en wist op een derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche werd hij vijfde en dit bezorgde hem een vierde plaats in het dagklassement.

Op zaterdag was al goed te zien dat het met de snelheid van Kay goed zit. Na een derde tijd in de tijdtraining en een vijfde plaats in de kwalificatieheat, keek Kay reikhalzend uit naar de manches op zondag.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Kay in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Hij wist zich hier goed staande te houden en ging in de tweede helft van de wedstrijd op jacht naar Tom Vialle, die op een tweede plaats reed. De Wolf gaf alles en kwam er een paar keer heel dicht bij om hem te passeren. Uiteindelijk lukte dit net niet waardoor hij de eerste manche op een derde plaats afsloot.

In de tweede manche was zijn start minder goed en was er werk aan de winkel om naar voren te komen. Het koste hem een aantal ronden om van de zevende plaats terug te komen naar een vijfde plaats. Op dat moment had de vierde man al een gat weten te slaan en deze kreeg de Wolf in het resterende deel van de wedstrijd niet meer dichtgereden. Hij finishte als vijfde en miste hiermee net het podium.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het weekend was niet zo slecht. Ik had het in de eerste manche goed naar mijn zin en had een goed ritme op de baan. Ik eindigde uiteindelijk als derde. In de tweede manche pakte ik een hele slechte start waardoor ik mij op moest werken naar voren. Aankomende week gaan we hard aan het werk zodat we er in Mantova weer voor kunnen gaan.’’

Met een 3-5 in de manches eindigde Kay op een vierde plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag Grand Prix MX2 Engeland:
1 Simon Laengenfelder 50 Pnt
2 Tom Vialle 42 Pnt
3 Jago Geerts 40 Pnt
4 Kay de Wolf 36 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 33 Pnt

Fotocredits – CDS

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search