Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft zijn indrukwekkende debuutseizoen afgesloten met opnieuw een podiumplaats.

Als afsluiting van zijn uiterst succesvolle debuut seizoen in het FIM wereldkampioenschap MX2 heeft rookie Kay de Wolf de derde plaats behaald tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, welke werd verreden in Mantova, Italië. De jonge Rockstar Energy Husqvarna Factory-rijder wist na intense duels in zowel de eerste als de tweede manche met een 2-6 als resultaat het laatste plekje op het podium te claimen.

Kay de Wolf verkeerde tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in topvorm en wist hier met zijn FC250 overall derde te worden. Na een geweldige start in de eerste manche wist de Nederlander razendsnel op te schuiven van plaats vier naar twee waarna hij onder enorme druk kwam te staan van de recent gekroonde MX2 wereldkampioen Maxime Renaux. Tijdens een intens duel in de slotfase wist Kay alle aanvallen af te slaan waarna hij dik verdiend als tweede werd afgevlagd.

In de tweede manche kwam de Wolf na de eerste ronde als elfde door waarna hij veel werk te doen had om een plek op het podium veilig te stellen. Na een knappe inhaalslag wist de jonge crosser in de laatste ronde Mikkel Haarup te passeren, dit leverde hem de cruciale zesde plaats op en een plek op het podium. Kay behaalde in zijn debuut seizoen vier overall podium plaatsen en eindigde als zevende in het wereldkampioenschap MX2.

Kay de Wolf: “Ik ben heel blij met mijn debuut seizoen. Ik heb dit jaar heel veel geleerd en het is geweldig om het seizoen af te sluiten met één podiumplaats, voor zowel mij als het team. Zij hebben altijd in me gelooft en om het seizoen zo te eindigen is geweldig. In beide manches had ik een aantal mooie duels en ik had het erg naar mijn zin op deze baan. Ik kijk uit naar komende winter, en na wat rust ga ik keihard werken en dan zullen we zien wat 2022 ons brengt.”

MX2 Mantova
1. Jago Geerts (Yamaha) 47pnt
2. Maxime Renaux (Yamaha) 45
3. Kay de Wolf (Husqvarna) 37
7. Jed Beaton (Husqvarna) 27

MX2 – Race 1
1. Jago Geerts (Yamaha)
2. Kay de Wolf (Husqvarna)
3. Maxime Renaux (Yamaha)
7. Jed Beaton (Husqvarna)

MX2 – Race 2
1. Maxime Renaux (Yamaha)
2. Jago Geerts (Yamaha)
3. Mattia Guadagnini (KTM)
6. Kay de Wolf (Husqvarna)
8. Jed Beaton (Husqvarna)

Eindstand wereldkampioenschap MX2
1. Maxime Renaux (Yamaha) 734pts
2. Jago Geerts (Yamaha) 610
3. Tom Vialle (KTM) 570
5. Jed Beaton (Husqvarna) 540
7. Kay de Wolf (Husqvarna) 478

Fotocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search