Kay de Wolf van het Rockstar Energy Factory Husqvarna Racing team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Mantova een goede snelheid laten zien. In beide manches streed hij goed mee vooraan en wist in de eerste manche sterk vierde te worden. In de tweede manche gooiden twee valpartijen roet in het eten waardoor hij genoegen moest nemen met een tiende plaats.

Het circuit van Mantova was in perfecte staat. De ondergrond is hier wat zanderig en dit ligt de Wolf altijd goed. Het gevoel in de tijdtraining was goed en verschillende keren zette hij aan om een goede tijd op de klok te zetten. Hij sloot de sessie uiteindelijk af als zevende en was er klaar voor om in de manches de strijd met de concurrentie aan te gaan.

In de eerste manche pakte de crosser uit Eersel een goede start en mengde zich gelijk in de strijd in de top vijf. Het ritme zat er goed in en de Wolf hield zich de hele wedstrijd goed staande in de top vijf. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij op een nette vierde plaats over de finish te komen!

De start van de tweede manche was net iets minder goed maar ook nu zat de Wolf goed in zijn ritme en werkte zich op naar een zesde plaats. Echter net toen hij de aanval inzette op de vijfde man, kwam hij ten val en werd teruggeslagen naar een negende plaats. In de daaropvolgende ronden, herstelde hij zich goed en wist zich terug te knokken naar een achtste positie. Echter in de slotfase kwam hij nogmaals ten val waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een tiende plaats.

Ondanks zijn mindere uitslag in de tweede manche eindigde de Wolf toch op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is de Wolf opgeklommen naar een zevende plaats. Aankomende woensdag wordt de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 verreden in het Italiaanse Mantova.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Mijn rijden en snelheid waren heel goed vandaag. Het tempo aan de kop lag heel hoog en het geeft me dan ook veel vertrouwen voor de laatste wedstrijd op woensdag dat ik me in dit gevecht kon mengen. Het is jammer dat ik in de tweede manche twee keer ten val ben gekomen maar al met al was het een goede dag voor mij en ik kan niet wachten op de laatste wedstrijd.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 Mantova:
1 Jago Geerts 47 Pnt
2 Maxime Renaux 47 Pnt
3 Tom Vialle 38 Pnt
4 Jed Beaton 36 Pnt
5 Kay de Wolf 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Rénaux 689 Pnt
2 Tom Vialle 570 Pnt
3 Jago Geerts 563 Pnt
4 Jed Beaton 513 Pnt
5 Mattia Guadagnino 512 Pnt
7 Kay de Wolf 441 Pnt

Fotocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search