Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Pietramurata keihard gevochten en wist zevende te worden in het dagklassement.

De Wolf heeft het afgelopen seizoen een mooie stijgende lijn door gemaakt voor het rijden op harde banen. De goede vorm van de Wolf vertaalde zich na twee goede starts in een zevende plaats in het dagklassement.

In de eerste manche vocht de Wolf in een groepje van vier man en wist als achtste over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij op een zevende plaats uit de eerste ronde maar in het midden van de wedstrijd had hij zich al op weten te werken naar een derde plaats. Kay hield de twee leiders onder druk maar maakte in de slotfase een grote fout waarbij hij bijna ten val kwam. Dit koste hem een aantal posities waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Tijdens deze wedstrijd is Kay ingelopen op de zevende man in de tussenstand en staat nu nog slechts 1 punt achter. Aanstaande zondag wordt de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in Mantova!

Commentaar Kay de Wolf: “Het was een goede dag voor mij. De eerste manche was best wel dol omdat ik de hele manche in gevecht heb gezeten. Met een aantal rijders reden we voluit. Het was een leuke wedstrijd waarin ik achtste ben geworden, wat goed is. In de tweede manche was mijn start beter en wist ik mijzelf op te werken naar een derde plaats. Ik voelde me goed in de kopgroep maar helaas kwam ik bijna ten val in de waves waardoor mijn hartslag omhoog schoot. Ij had een aantal ronden nodig om te herstellen maar daarna kon ik geen goede lijn meer vinden in de waves. Dit koste mij tijd waardoor ik uiteindelijk zesde werd. We hebben nog twee wedstrijden te gaan en ik kijk uit naar Mantova. Ik heb hier een goede week gehad in Trentino en ik kijk er naar uit om ook in Mantova mooie gevechten te hebben.”

MX2 – Daguitslag
1. Maxime Renaux (Yamaha) 47pts;
2. Tom Vialle (KTM) 40;
3. Ruben Fernandez (Honda) 40…
7. Kay de Wolf (Husqvarna) 22;

MX2 – Race 1
1. Rene Hofer (KTM) 33:39:546, 19 laps;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 33:44:512;
3. Ruben Fernandez (Honda) 33:49:547…
8. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:04:179

MX2 – Race 2
1. Maxime Renaux (Yamaha) 33:51:075, 19 laps;
2. Tom Vialle (KTM) 33:54:180;
3. Ruben Fernandez (Honda) 33:56:296…
6. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:00:758;

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1. Maxime Renaux (Yamaha) 642pts;
2. Tom Vialle (KTM) 532;
3. Jago Geerts (Yamaha) 516;
8. Kay de Wolf (Husqvarna) 412;

Photocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search