Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de vijftiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento een goede snelheid laten zien maar door valpartijen moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een achtste en twaalfde plaats in de manches.

Na zijn sterke optreden op zondag begon de Wolf gedreven aan de training. Het rijden ging lekker maar in de kwalificatie slaagde hij er niet in om alle secties aan elkaar te koppelen waardoor hij genoegen moest nemen met een twaalfde tijd.

In de eerste manche was de Wolf de hele wedstrijd rond de achtste plaats te vinden en had een aantal mooie gevechten waar de fans van genoten. Hij finishte uiteindelijk als achtste en scoorde hiermee belangrijke punten voor het wereldkampioenschap. In de tweede manche ging de Wolf voor een soortgelijke uitslag maar met nog een paar ronden te gaan kwam hij ten val en moest daardoor genoegen nemen met een twaalfde plaats.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was niet mijn beste dag vandaag en ik heb er veel van geleerd. In beide manches waren mijn starts niet goed en dit hielp mij niet. Ook kwam ik in beide manches een keer ten val waardoor het een moeilijke dag was. Ik kende een goede tweede manche totdat ik op een negende plaats rijdend ten val kwam en uiteindelijk twaalfde werd. We gaan ons nu focussen op de volgende wedstrijd hier en het doel is om twee goede manches te rijden en hier met een sterk resultaat te vertrekken.’’

In het dagklassement eindigde de Wolf op een elfde plaats en staat nu op een gedeelde zevende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Aankomende zondag wordt er opnieuw op het circuit van Arco di Trento gestreden om de punten voor het wereldkampioenschap.

Daguitslag Grand Prix MX2 Arco di Trento:
1 Rene Hofer 43 Pnt
2 Jago Geerts 37 Pnt
3 Ruben Fernandez 36 Pnt
4 Mattia Guadagnini 32 Pnt
5 Maxime Renaux 32 Pnt
11 Kay de Wolf 22 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 595 Pnt
2 Jago Geerts 508 Pnt
3 Tom Vialle 492 Pnt
4 Mattia Guadagnino 475 Pnt
5 Jed Beaton 454 Pnt
8 Kay de Wolf 384 Pnt

Fotocredits – JP Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search