Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Arroyomolinos succes en tegenslag gekend. De Wolf reed een hele sterke eerste manche waarin hij zesde wist te worden. Ook in de tweede manche liet hij een sterke indruk achter totdat hij hard ten val kwam en een breuk in zijn neus opliep. Ondanks dit zette de Wolf door en wist met een achttiende plaats nog drie WK punten te pakken.

Het circuit van Arroyomolinos lag er hard bij. Daarnaast zaten er veel verraderlijke sporen in de baan, wat het zeer technisch maakte. De crosser uit Eersel opende sterk in de tijdtraining. Hij wist een hele snelle tijd op de klok te zetten waarmee hij dicht bij de pole position kwam en uiteindelijk de sessie als vierde afsloot.

In de eerste manche kwam de Wolf niet goed weg bij de start en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Hij reed een indrukwekkende inhaalrace en na een spannend duel met Isak Gifting wist hij als zesde over de finish te komen.

Ook in de tweede manche was de Wolf aan een hele sterke wedstrijd bezig. Hij reed opnieuw op een zesde plaats totdat hij met nog drie ronden te gaan hard ten val kwam. De Wolf liep hierbij een breuk in zijn neus op maar zette door en wist er nog een achttiende plaats uit te halen.

Met deze resultaten eindigde hij op een twaalfde plaats in het dagklassement en blijft op een achtste plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik was bezig om een goed einde te brengen aan deze Grand Prix. Helaas kwam ik in de slotfase ten val en brak mijn neus. Het waren daarna twee moeilijke ronden maar wist met een achttiende plaats nog drie punten te scoren, die misschien aan het einde van het seizoen heel belangrijk zullen zijn. Nadat ik in de eerste manche zesde was geworden, had ik er vertrouwen in dat ik dit ook in de tweede manche kon doen. Helaas horen valpartijen erbij en dat is frustrerend. Ik ben OK en ik ga er alles aan doen om klaar te zijn voor volgend weekend.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 Spanje:
1 Maxime Rénaux 47 Pnt
2 Tom Vialle 45 Pnt
3 Jed Beaton 36 Pnt
4 Mattia Guadagnini 33 Pnt
5 Rene Hofer 31 Pnt
12 Kay de Wolf 18 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 535 Pnt
2 Jago Geerts 427 Pnt
3 Mattia Guadagnini 426 Pnt
4 Tom Vialle 417 Pnt
5 Jed Beaton 395 Pnt
8 Kay de Wolf 331 Pnt

Fotocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search