Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Lacapelle Marival, Frankrijk veel geleerd. In de eerste manche kwam de Wolf bij de start ten val en kwam vanaf een laatste plaats terug naar een negentiende positie. In de tweede manche liet de Wolf op het harde, gladde circuit een goede snelheid zien en wist elfde te worden.

De twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap werd verreden op het typische Franse circuit van Lacapelle Marival. Goede starts waren hier van essentieel belang op het krappe en smalle circuit. In de eerste manche kwam de Wolf goed weg bij de start maar bij het aanrijden van de eerste bocht gleed zijn voorwiel weg waardoor hij ongelukkig ten val kwam. Gelukkig bleef hij hierbij ongedeerd en kon hij de achtervolging inzetten. Het was moeilijk om in te halen maar de Wolf gaf niet op en wist met een negentiende plaats toch nog twee punten te scoren.

In de tweede manche liet de Wolf een goede snelheid zien op het gladde circuit en wist als elfde over de finish te komen. Ondanks zijn mindere uitslag in de eerste manche wist hij toch nog dertiende te worden in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een goede achtste plaats. Het wereldkampioenschap gaat in de komende periode in een hoog tempo verder want aanstaande zondag staat al de volgende wedstrijd op het programma in Spanje.’’

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Vandaag was een zeer leerzame dag voor mij. Ondanks de valpartij in de eerste manche zijn er veel positieve dingen die we vanaf hier mee kunnen nemen. Het was een moeilijke baan om in te halen maar dat was voor iedereen hetzelfde. Hierdoor waren de starts heel belangrijk. Door in de eerste manche te vallen, heb ik het mezelf moeilijk gemaakt. Gelukkig was ik ok en een elfde plaats in de tweede manche was niet slecht. Het is niet het beste resultaat wat ik hier heb neergezet maar ik ben ongedeerd gebleven en enthousiast voor de volgende wedstrijd.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 Frankrijk:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Mattia Guadagnino 42 Pnt
3 Maxime Renaux 40 Pnt
4 Jed Beaton 35 Pnt
5 Jago Geerts 34 Pnt
13 Kay de Wolf 12 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 488 Pnt
2 Jago Geerts 397 Pnt
3 Mattia Guadagnini 393 Pnt
4 Tom Vialle 372 Pnt
5 Jed Beaton 359 Pnt
8 Kay de Wolf 313 Pnt

Fotocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search