Op het technische, verraderlijke circuit van Teutschenthal is Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zesde geworden in de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2. In de eerste manche kon de Wolf niet lekker in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een achtste plaats maar in de tweede manche ging het vele malen beter en wist hij er een nette zesde plaats uit te halen.

Het circuit lag er in de kwalificatie goed geprepareerd bij. Er was veel grip en hierop voelde de Wolf zich goed thuis. Ook het zetten van een snelle ronde ging hem goed af. Hij perste er een hele snelle tijd uit waarmee hij achter regerend wereldkampioen, Tom Vialle, de tweede tijd op de klok wist te zetten.

Een redelijke start in de eerste manche zorgde ervoor dat de Wolf net buiten de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen maar omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen, slaagde hij er niet in om aanvallend te rijden. Ondanks verwoede pogingen om het tempo op te pakken, moest hij genoegen nemen met een achtste plaats.

De tweede manche verliep heel anders voor de Wolf. Gelijk vanaf het begin had hij een goed ritme in handen en vocht mee om de posities rond de vijfde plaats. Hij weerde zich kranig en werkte een hele sterke manche af. De Wolf kwam als zesde over de finish en verzekerde zich hiermee ook van de zesde plaats in het dagklassement.

Na elf wedstrijden bezet de Wolf de achtste plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap en staat slechts zes punten achter op de zesde man. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Lacapelle Marival

Daguitslag Grand Prix MX2 Duitsland:
1 Maxime Renaux 45 Pnt
2 Tom Vialle 45 Pnt
3 Rene Hofer 40 Pnt
4 Jago Geerts 38 Pnt
5 Jed Beaton 34 Pnt
6 Kay de Wolf 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Rénaux 448 Pnt
2 Jago Geerts 363 Pnt
3 Mattia Guadagnino 351 Pnt
4 Jed Beaton 324 Pnt
5 Tom Vialle 322 Pnt
8 Kay de Wolf 301 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search