Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft zijn derde podiumplaats in het wereldkampioenschap MX2 binnen. Tijdens de tiende wedstrijd in Riola Sardo, Sardinie wist de Wolf constant te scoren en pakte met tweemaal een vierde plaats een derde plaats in het dagklassement.

De temperaturen waren hoog in Riola Sardo en doordat de ondergrond van de baan zeer zanderig is, beloofde het een hele zware dag te worden. Kay voelde zich in de training als een vis in het water en wist in de tijdtraining al snel een goede tijd op de klok te zetten. Met nog een aantal minuten te gaan, besloten Kay en het team om niet meer aan te zetten en de krachten te sparen voor in de manches. Een derde tijd was zijn deel, wat betekende dat hij in beide manches een ideale startplaats uit kon kiezen.

In de eerste manche kwam de Wolf niet goed weg bij de start en werd ingesloten. Dit betekende dat hij van rond de vijftiende plaats naar voren moest zien te komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren. In de hitte was het zwaar om het tempo vast te houden maar Kay zag in de slotfase de vierde rijder nog voor hem rijden en zette alles op alles om ook die nog te passeren. In de laatste bocht sloeg hij toe en wist hij de vierde plaats over te nemen!

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. De Wolf vocht de hele manche in een strijdend groepje tot aan de derde man. Een kleine valpartij zorgde er echter voor dat hij de aansluiting verloor maar door zich goed te herstellen wist hij er in deze manche opnieuw een vierde plaats uit te halen en dit zorgde ervoor dat hij als derde mee mocht naar het podium!

Met een 4-4 in de manches eindigde Kay op een derde plaats in het dagklassement en is hiermee in de tussenstand van het wereldkampioenschap opgeklommen naar een zevende plaats. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag Grand Prix MX2 Sardinie:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Maxime Renaux 42 Pnt
3 Kay de Wolf 36 Pnt
4 Jago Geerts 35 Pnt
5 Isak Gifting 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Rénaux 403 Pnt
2 Mattia Guadagnini 332 Pnt
3 Jago Geerts 325 Pnt
4 Thibault Benistant 290 Pnt
5 Jed Beaton 290 Pnt
7 Kay de Wolf 273 Pnt

Fotocredits – JP Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search