Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Turkse Afyonkarahisar in beide manches in de top tien geëindigd. Met een zevende en achtste plaats in de manches werd de Wolf negende in de daguitslag en blijft hiermee op een achtste plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

In de training lag het tempo hoog. Het circuit was op een paar punten lichtelijk aangepast ten opzichte van zondag maar al snel had Kay de baan in zich opgenomen en ging op pad om een aantal snelle tijden neer te zetten. Het zat allemaal dichtbij elkaar en uiteindelijk zette de Wolf een achtste tijd neer, op 1.4 sec van de snelste man.

Na een redelijk goede start kwam de Wolf op een achtste plaats uit de eerste ronde. Er werd op het scherpst van de snede gestreden maar dit koste de Wolf wel twee posities waardoor hij even terug viel naar een tiende plaats. Na een aantal ronden kwam hij in zijn ritme en begon te jagen op de rijders voor hem. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij terug te komen naar een zevende plaats en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Ondanks dat hij flink onder druk stond wist hij ronde na ronde stand te houden op een vijfde plaats. Echter door een fout in het midden van de wedstrijd werd hij teruggeslagen naar een achtste plaats. Kay herpakte zich goed en wist deze positie vast te houden tot aan de finish.

Met een 7-8 in de manches eindigde de Wolf op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een achtste plaats staan en heeft een achterstand van 7 punten op de zevende man. Over anderhalve week gaat het wereldkampioenschap verder op het circuit van Riola Sardo in Sardinie.

Daguitslag Grand Prix MX2 Turkije:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Maxime Renaux 47 Pnt
3 Mattia Guadagnini 35 Pnt
4 Thibault Benistant 33 Pnt
5 Jed Beaton 29 Pnt
9 Kay de Wolf 27 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 361 Pnt
2 Mattia Guadagnini 312 Pnt
3 Jago Geerts 290 Pnt
4 Jed Beaton 266 Pnt
5 Thibault Benistant 261 Pnt
8 Kay de Wolf 237 Pnt

Fotocredits – JP Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search