Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft een positieve achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Turkse Afyonkarahisar gereden. In de eerste manche kwam de Wolf sterk voor de dag en leek op een zesde plaats af te stevenen totdat hij zijn enkel verdraaide. Vanwege de pijn moest de Wolf gas terug nemen en eindigde op een nette zevende plaats. In de tweede manche ging Kay diep en wist na een matige start terug te komen naar een negende positie.

Het circuit van Afyonkarahisar is snel met veel mooie sprongen erin, wat voor spectaculaire wedstrijden zorgde. Kay had in de tijdtraining een goed gevoel op de baan en meerdere keren slaagde hij erin om een goede tijd op de klok te zetten. Hij kwalificeerde zich als achtste en keek met vertrouwen uit naar de manches.

Kay werkte een goede eerste manche af. Hij pakte een goede start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd viel hij terug naar een zevende plaats maar hij wist Ruben Fernandez te passeren en kreeg de zesde plaats terug in handen. In de drukkende warmte verdraaide hij in het midden van de wedstrijd zijn enkel waardoor hij het tempo iets moest laten zakken. De Wolf verloor enkel de zesde plaats en kwam op een goede zevende plaats over de finish.

In de tweede manche kwam hij minder goed uit de start en moest aan een opmars naar voren beginnen. De Wolf werkte zich terug op tot in de top tien en na een manche waarin hij diep is gegaan, wist hij als negende over de finish te komen.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik ben heel blij over vandaag. Een zevende plaats is opnieuw een goede resultaat voor mij ondanks dat ik een paar fouten maakte. Ik voelde dat ik echt goed reed en dat ik een goed ritme in handen had. In de eerste manche verdraaide ik mijn enkel en dat was best wel pijnlijk. Voor de tweede manche hebben we hem goed ingetapet en toen de adrenaline het over nam, ging het rijden lekker. Het was best wel een mooie baan en ik kijk uit naar woensdag.’’

In het dagklassement eindigde Kay op een zevende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap MX2 blijft hij op een achtste plaats staan. Aanstaande woensdag gaat het wereldkampioenschap verder op het circuit van Afyonkarahisar.

Daguitslag Grand Prix MX2 Turkije:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Maxime Renaux 43 Pnt
3 Jed Beaton 40 Pnt
4 Mattia Guadagnini 40 Pnt
5 Rene Hofer 32 Pnt
7 Kay de Wolf 26 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 314 Pnt
2 Mattia Guadagnini 277 Pnt
3 Jago Geerts 262 Pnt
4 Jed Beaton 237 Pnt
5 Ruben Fernandez 229 Pnt
8 Kay de Wolf 210 Pnt

Photocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search