Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel een manchezege weten te boeken. De Wolf kwam in de eerste manche na een matige start van buiten de top tien terug naar een derde plaats. In de tweede manche pakte hij kopstart en wist hij de aanvallende Jago Geerts achter zich te houden om zo zijn allereerste manchezege in de MX2 klasse te pakken.

Het zandcircuit van Lommel lag er goed geprepareerd bij en de Wolf keek enthousiast uit naar de wedstrijd. Het goede ritme zat er gelijk in en dit zorgde ervoor dat hij in de tijdtraining scherpe tijden op de klok wist te zetten. De Wolf stond al snel op pole position maar wist zijn snelste tijd nog een keer te verbeteren waardoor hij zich met vertrouwen voor kon gaan bereiden op de eerste manche.

In de eerste manche kwam de Wolf niet goed weg bij de start en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Alles gevend kwam hij de top tien binnen en zette zijn opmars vanaf daar verder. Na het midden van de wedstrijd kreeg hij de derde plaats in handen maar op dat moment waren de twee kopmannen al te ver weg waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

In de tweede manche was het anders want ditmaal kwam hij goed uit de start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en wist na een aantal ronden een klein gaatje te slaan op Jago Geerts. Hij moest het tempo tot aan de finish strak houden maar het lukte en dit leverde de Wolf zijn allereerste manchezege in de MX2 klasse op.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was een geweldige dag voor mij. In de tweede manche heb ik alles gegeven omdat Jago Geerts de hele manche dicht achter mij zat. In Oss heb ik de hele manche achter hem gereden en hier was het net andersom. We blijven hard werken om de rest van dit seizoen goed te blijven scoren.’’

Met een 3-1 in de manches eindigde Kay op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap MX2 is hij opgeklommen naar een achtste plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag Grand Prix MX2 Letland:
1 Jago Geerts 47 Pnt
2 Kay de Wolf 45 Pnt
3 Maxime Renaux 42 Pnt
4 Thibault Benistant 34 Pnt
5 Jed Beaton 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 221 Pnt
2 Mattia Guadagnino 195 Pnt
3 Ruben Fernandez 194 Pnt
4 Jago Geerts 193 Pnt
5 Mathys Boisrame 176 Pnt
8 Kay de Wolf 159 Pnt

Fotocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search