Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Loket, Tsjechië dichtbij een top vijf plaats gekomen. De Wolf reed in de eerste manche tot in de slotfase op een vijfde plaats maar verloor nog een positie en werd zesde. In de tweede manche pakte hij een mindere start maar werkte een sterke wedstrijd af en kwam op een achtste plaats over de finish.

Het circuit van Loket behoort tot de moeilijkste van het hele wereldkampioenschap MX2. De vele hoogteverschillen, afhangende bochten en de gladde ondergrond zorgen ervoor dat er geconcentreerd gereden moet worden. De Wolf heeft goede herinneringen aan het circuit van Loket want in 2018 wist hij hier tweede te worden in het Europees Kampioenschap 85cc. De Wolf had vanochtend onmiddellijk een goed gevoel op de baan en wist in de tijdtraining een goede zevende tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij gelijk in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Hij kon het hoge tempo aan de kop goed volgen en begon druk uit te oefenen op de vierde man. Ondanks verwoede pogingen kon hij deze niet passeren en kreeg in de slotfase WK leider Maxime Renaux aan het achterwiel. De Wolf gaf alles wat hij in zich had maar kon hem er niet achter houden en finishte op een nette zesde plaats.

Voor de start van de tweede manche begon het te regenen waardoor de omstandigheden iets gladder werden. Ditmaal kwam Kay minder goed uit de start waardoor hij van buiten de top tien terug naar voren moest zien te komen. Met een goed ritme ging hij in de aanval en werkte zich op naar een negende plaats. Hij begon in te lopen op de achtste man maar door een fout waarbij hij buiten de baan belandde, viel hij terug naar een tiende positie. De Wolf ging terug in de achtervolging en wist de verloren plaats nog weer terug te pakken en kwam op een negende plaats over de finish.

Met een 6-9 in de manches eindigde de crosser uit Eersel op een achtste plaats in de daguitslag en blijft hiermee op een tiende plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2. Volgend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag GP MX2 Loket:
1 Mattia Guadagnino 41 Pnt
2 Maxime Rénaux 38 Pnt
3 Thibault Benistant 37 Pnt
4 Jed Beaton 33 Pnt
5 Ruben Fernandez 32 Pnt
8 Kay de Wolf 27 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 179 Pnt
2 Mattia Guadagnini 177 Pnt
3 Ruben Fernandez 165 Pnt
4 Mathys Boisrame 149 Pnt
5 Jago Geerts 146 Pnt
10 Kay de Wolf 114 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search