Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is er in geslaagd om tijdens zijn allereerste Nederlandse Grand Prix een podiumplaats in de wacht te slepen. De Wolf kwam in de eerste manche na een matige start en een pittige valpartij op een vijfde plaats over de finish. In de tweede manche kreeg hij de handen van het Nederlandse publiek op elkaar door de hele wedstrijd de strijd aan te gaan om de overwinning en werd uiteindelijk sterk tweede! Met deze resultaten eindigde hij op een mooie derde plaats in het dagklassement.

Na zijn positieve optreden tijdens de vorige Grand Prix in Italie wilde de Wolf voor eigen publiek mooie dingen laten zien. Uiterst gemotiveerd begon hij aan de dag en reed makkelijk over het technische circuit van Oss. Hij perste er een hele scherpe tijd uit in de kwalificatie en veroverde hiermee de pole position.

Onder toeziend oog van duizenden Nederlandse fans ging de Wolf in de eerste manche van start. Zijn start was niet heel goed maar toch kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Het was moeilijk om in te halen waardoor de Wolf het gevecht aan ging met het groepje dat voor hem reed. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Snel sprong hij terug op de motor en reed een heel sterk tweede deel van de wedstrijd en wist er nog een vijfde plaats uit te halen!

De tweede manche was de manche van Kay. Hij startte in de kopgroep en ging gelijk in de aanval op Jago Geerts om de koppositie over te nemen. Dit lukte en Kay zette een hoog tempo in om een gaatje te slaan. Echter door een kleine valpartij verloor hij de koppositie maar de Wolf was nog niet klaar want hij ging terug in de slag met Geerts om de overwinning. Hij zette alles op alles maar kon Geerts net niet meer passeren en kwam op een hele mooie tweede plaats over de finish.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was een geweldige dag en het is gigantisch om tijdens je eerste Nederlandse Grand Prix op het podium te staan en in een manche aan de leiding te rijden. Ik ben zo blij en trots op wat ik heb bereikt. Uiteraard was het jammer dat ik in de tweede manche even ten val kwam maar daar moet je van leren. Toen ik terug op de motor zat kon ik vrij uit rijden zonder druk. Mijn team heeft mij zoveel steun gegeven en mijn motor is heel goed. Vandaag was een dag die ik nooit meer zal vergeten, indrukwekkend.’’

Met een 5-2 in de manches pakte Kay zijn allereerste podiumplaats in zijn MX2 carriere. Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand van het wereldkampioenschap de top tien binnen gekomen en staat nu tiende in de tussenstand! Aankomend weekend wordt de volgende Grand Prix verreden op het historische circuit van Loket.

Klik op de volgende link om een video van Kay zijn dag te zien in Oss: https://www.facebook.com/100006352812721/videos/132743985667349/

Daguitslag GP MX2 Oss:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Jed Beaton 42 Pnt
3 Kay de Wolf 38 Pnt
4 Maxime Renaux 30 Pnt
5 Rene Hofer 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 141 Pnt
2 Mattia Guadagnini 136 Pnt
3 Ruben Fernandez 133 Pnt
4 Mathys Boisrame 124 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 119 Pnt
10 Kay de Wolf 87 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search