Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Maggiora twee top tien plaatsen weten te behalen. De Wolf reed twee hele sterke manches waarbij hij zeker in de eerste manche een hele sterke indruk achter liet door zich te mengen in de strijd in het groepje tot aan de derde man. De Wolf werd uiteindelijk zevende en behaalde hiermee zijn beste manche resultaat van dit seizoen tot nu toe. Ook in de tweede manche werkte hij een hele nette wedstrijd af en finishte op een goede negende plaats!

Het circuit van Maggiora is zeer technische met een harde, gladde ondergrond, veel hoogteverschillen en veel verre sprongen. Kay had gelijk een goed gevoel op de baan en liet dit in de tijdtraining zien door een aantal scherpe tijden op de klok te zetten. Hij sloot de kwalificatie uiteindelijk af als negende en keerde met vertrouwen terug naar het paddock om zich voor te gaan bereiden op de eerste manche.

In de eerste manche vertrok de Husqvarna FC250 als een speer bij de start en Kay dook in de kopgroep de eerste bocht in. Hij kon het hoge tempo goed volgen en reed lang in de top vijf. Hij belandde in een strijdend groepje tot aan de derde man en had vele mooie duels. De Wolf weerde zich kranig en wist de manche op een hele nette zevende plaats af te sluiten.

De start van de tweede manche was net iets minder goed en ook kende hij ditmaal een iets moeilijkere eerste ronde. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het steeds beter te gaan en zette hij goede tijden op de klok. Hij kwam als negende over de finish en eindigde hiermee ook in het dagklassement op een negende plaats.

Na drie wedstrijden om het wereldkampioenschap bezet Kay de twaalfde plaats. Over twee weken staat zijn thuis Grand Prix in Oss op het programma.

Daguitslag Grand Prix MX2 Maggiora:
1 Mattia Guadagnini 47 Pnt
2 Maxime Renaux 37 Pnt
3 Jago Geerts 34 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 32 Pnt
5 Thibault Benistant 32 Pnt
9 Kay de Wolf 26 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Mattia Guadagnini 113 Pnt
2 Maxime Rénaux 111 Pnt
3 Ruben Fernandez 108 Pnt
4 Mathys Boisrame 105 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 99 Pnt
12 Kay de Wolf 49 Pnt

Photocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search