Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racingnschap op het programma in het Itali heeft in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin twaalf punten weten te scoren. Een valpartij en een slechte start zorgden ervoor dat de Wolf voor iedere positie moest vechten en in beide manches als vijftiende over de finish kwam.

Het circuit van Matterley Basin behoort tot de mooiste van de kalender en door de goede weersomstandigheden lag deze er ook nog eens perfect geprepareerd bij. Wel lag hij er snel in waardoor inhalen niet mee viel.

De Wolf zette in de tijdtraining een aantal keren aan om een snelle tijd op de klok te zetten. Het lag allemaal dicht bij elkaar en uiteindelijk kwam de Wolf uit op een dertiende tijd.

In de eerste manche pakte Kay een goede start maar helaas kon hij hier niet lang van profiteren omdat hij tijdens de eerste ronde ten val kwam en teruggeslagen werd naar een zesentwintigste plaats. Alles gevend kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist er in het sterke deelnemersveld nog een vijftiende plaats uit te halen.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam hij minder goed uit de start en had veel werk te doen om de rijders voor hem in te halen. Kay wist er net als in de eerste manche een vijftiende plaats uit te halen en eindigde hiermee op een dertiende plaats in het dagklassement.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap MX2 staat hij na twee wedstrijden op een zestiende plaats. Aankomende zondag staat de derde wedstrijd van het wereldkampioeaanse Maggiora.

Daguitslag Grand Prix MX2 Engeland:
1 Maxime Renaux 47 Pnt
2 Mattia Guadagnini 43 Pnt
3 Ruben Fernandez 37 Pnt
4 Mathys Boisrame 34 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 31 Pnt
13 Kay de Wolf 12 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Ruben Fernandez 79 Pnt
2 Maxime Renaux 74 Pnt
3 Mathys Boisrame 74 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 67 Pnt
5 Mattia Guadagnini 66 Pnt
16 Kay de Wolf 23 Pnt

Fotocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search