Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft een positief debuut gemaakt in het wereldkampioenschap MX2. De Wolf wist in zijn allereerste MX2 manche in de top tien te finishen en leek in de tweede manche zesde te gaan worden totdat hij hard ten val kwam. Omdat zijn motor hierbij veel schade op had gelopen, viel hij ver terug en moest daardoor genoegen nemen met een eenentwintigste plaats.

Het circuit van Orlyonok heeft een hele harde ondergrond met veel hoogteverschillen en technische gedeeltes. In de training moest de Wolf even wennen aan de baan maar naarmate de sessie vorderde begon het lekker te gaan en wist hij een vijftiende tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als vierde over de eerste bult kwam gesprongen. ‘’In de beginfase maakte ik een aantal kleine foutjes waardoor ik een aantal plaatsen terug viel. Daarna begon het lekker te gaan en wist ik als tiende over de finish te komen, waar ik zeker tevreden mee was in mijn allereerste MX2 manche,’’ vertelt De Wolf.

In de tweede manche zette Kay zijn goede rijden verder en kwam hij van rond de vijftiende plaats terug naar voren gereden. ‘’Ik had een heel goed ritme in handen en heb mijn eigen wedstrijd gereden. Echter op een zesde plaats rijdend maakte ik met nog twee ronden te gaan een fout waarbij ik hard ten val kwam. Hierbij liep mijn motor veel schade op en tevens gingen er vele plaatsen verloren. Ik finishte met een eenentwintigste plaats net buiten de punten. Jammer van de valpartij maar ik ben over het rijden zeker tevreden.’’

Omdat hij in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde Kay in het dagklassement op een zestiende plaats. Over twee weken gaat krijgt het wereldkampioenschap MX2 haar vervolg in het Britse Matterley Basin.

Daguitslag Grand Prix MX2 Rusland:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Ruben Fernandez 42 Pnt
3 Mathys Boisrame 40 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 36 Pnt
5 Rene Hofer 36 Pnt
16 Kay de Wolf 11 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search