Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is tijdens de Grand Prix in Letland net naast het podium geëindigd. Na de zege in de eerste manche moest hij na drie valpartijen in de tweede manche genoegen nemen met een negende plaats. In de daguitslag betekende dit een vierde plaats.

Kay liet in de eerste manche een hele sterke indruk achter door met een goed ritme in een hoog tempo over het circuit te gaan. Dit leverde hem bij het vallen van de vlag, de manche zege op en 25 punten. Omdat hij op zaterdag ook de kwalificatieheat al had gewonnen bleek de vorm goed en leek een kopie van vorig jaar in de maak. Toen won de Wolf in Kegums zowel de kwalificatie heat als de beide manches.

Ook in de tweede manche stuurde Kay zijn Husqvarna als eerste de bocht in waarna hij meteen een gaatje sloeg. Echter ging het daarna in de eerste ronde mis voor de Nederlander waarna hij tot twee keer toe ten val kwam. Vanuit het achterveld moest hij daarna aan de wedstrijd beginnen waarna hij zich vanaf een negentiende plaats nog terug wist te knokken naar een negende plaats. Met deze 1-9 in de manches kwam hij in de Grand Prix net te kort voor het podium en moest hij genoegen nemen met de vierde plaats.

In de tussenstand van het kampioenschap blijft hij wel de leider met een voorsprong van 55 punten op teamgenoot Lucas Coenen.

De volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap wordt aankomend weekend verreden in het Italiaanse Maggiora.

Kay de Wolf: “Ik heb gemengde gevoelens over het weekend, maar ik denk dat er vooral veel positieve punten waren. Ik had een erg sterke zaterdag en ook de eerste manche op zondag was heel positief, en sloot ik af met de zege. Maar die tweede manche. Ik maakte gewoon te veel fouten. Ik had twee domme valpartijen die mij niet mogen overkomen. Daar gooide ik een potentiële GP zege weg en werd ik uiteindelijk vierde overall. Daar ben ik best wel wat gefrustreerd over, maar ik neem dit mee en zal sterker terugkomen in Italië. We maken elke week nog progressie en dat is het belangrijkste!”

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search