Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is in de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal tweede geworden. De Wolf wist in zowel de eerste als de tweede manche op een tweede plaats over de finish te komen en heeft hiermee zijn voorsprong in het wereldkampioenschap weten te vergroten.

Op zaterdag had de Wolf al een goed gevoel op de baan. In de tijdtraining kwam hij dicht bij de snelste tijd en zette een tweede tijd op de klok. In de kwalificatieheat lukte het hem wel om de wedstrijd te winnen. De Wolf nam gelijk de leiding in handen en reed een gecontroleerde wedstrijd. Ondanks dat hij onder druk stond, hield hij het hoofd koel en won de wedstrijd!

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat de Wolf op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Hij volgde de leider in de wedstrijd en reed een bekeken wedstrijd. Een paar keer drong hij aan maar kon geen plaats vinden waar hij de koppositie over kon nemen en finishte als tweede.

Ook in de tweede manche zat De Wolf er goed vooraan bij met de start en ging ditmaal gelijk in de aanval. In de beginfase stootte hij door naar de koppositie en zette een hoog tempo in. Echter door een klein foutje in het midden van de wedstrijd verloor hij een aantal posities. De Wolf corrigeerde zich goed en kwam gedurende de wedstrijd nog terug naar een tweede plaats.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’In de tweede manche maakte ik een paar fouten maar hoe dan ook was het een weekend vol met positieve punten. We zijn weer verder uitgelopen in het kampioenschap en daar draait het allemaal toch om. Het doel is om constant te blijven en ieder weekend zo hoog mogelijk te scoren. Als team hebben we een goede snelheid laten zien en ik heb enkel een paar kleine foutjes gemaakt. Hier gaan we zeker mee aan het werk. Ik ben heel blij en kan het team niet genoeg bedanken.’’

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde De Wolf ook op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 59 punten op de tweede man. Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Letse Kegums!

Uitslagen Grand Prix van Duitsland:

MX2 – Daguitslag:
1. Lucas Coenen (Husqvarna) 50pts;
2. Kay de Wolf (Husqvarna) 44pts;
3. Simon Längenfelder (GASGAS) 40pts;
4. Andrea Adamo (KTM) 33pts;
7. Liam Everts (KTM) 28pts;
12. Sacha Coenen (KTM) 19pts;
32. Marc Antoine Rossi (GASGAS) 0pts

MX2 – Moto 1:
1. Lucas Coenen (Husqvarna) 35:07.874;
2. Kay de Wolf (Husqvarna) 35:11.538;
3. Simon Längenfelder (GASGAS) 35:32.949;
4. Andrea Adamo (KTM) 36:02.634;
7. Liam Everts (KTM) 36:23.761;
13. Sacha Coenen (KTM) 35:26.761;
35. Marc Antoine Rossi (GASGAS) DNS

MX2 – Moto 2:
1. Lucas Coenen (Husqvarna) 35:45.714;
2. Kay de Wolf (Husqvarna) 35:55.219;
3. Simon Längenfelder (GASGAS) 35:56.893;
6. Andrea Adamo (KTM) 36:28.616;
7. Liam Everts (KTM) 36:44.741;
10. Sacha Coenen (KTM) 37:01. 596;
DNS. Marc Antoine Rossi (GASGAS)

MX2 – Tussenstand:
1. Kay de Wolf (Husqvarna) 396pts;
2. Lucas Coenen (Husqvarna) 337pts;
3. Simon Längenfelder (GASGAS) 333pts;
4. Liam Everts (KTM) 304pts;
5. Andrea Adamo (KTM) 299pts

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search