Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo een sterke overwinning gepakt. De Wolf moest in beide manches een inhaalrace rijden maar wist zowel in de eerste als de tweede manche als winnaar over de finish te komen.

Het circuit van Markelo had de regen op zaterdagavond goed doorstaan en lag er op zondagochtend goed geprepareerd bij. Kay had het juiste gevoel op de baan al snel te pakken en wist de snelste tijd op de klok te zetten.

Een matige start in de eerste manche zorgde ervoor dat de Wolf aan een opmars moest beginnen. Dit lukte goed want iedere ronde kwam hij verder naar voren en het duurde niet lang voordat hij in de aanval ging op de leider in de wedstrijd. De Wolf nam het commando over en door het tempo strak te houden, gaf hij de concurrentie geen kans meer om hem nog te achterhalen. Hij won de eerste manche en keek met vertrouwen uit naar de tweede manche.

De tweede manche begon met tegenslag voor de Wolf. Hij kwam in de eerste bocht na de start ten val en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Hij stormde door het veld terug naar voren en rekende met de ene na de andere rijder af. Na het midden van de wedstrijd kreeg hij de kopgroep in zicht en ging in de aanval. De Wolf stootte door naar de eerste plaats en gaf deze positie niet meer uit handen tot aan de finishvlag.

Met een dubbele manche overwinning pakte de Wolf de dagzege. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross heeft hij nu een voorsprong van acht punten op Rick Elzinga. Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap MX2 verder in het Portugese Agueda.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Rick Elzinga 42 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 37 Pnt
4 Mikkel Haarup 36 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 34 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 97 Pnt
2 Rick Elzinga 89 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 77 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 70 Pnt
5 Kay Karssemakers 56 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search