Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is op het circuit van Oldebroek Dutch Masters of Motocross 250 Kampioen geworden. De Wolf reed twee sterke manches en wist zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten.

Al drie keer eerder in zijn carriere wist Kay een Dutch Masters titel te pakken, twee keer in de 85cc en een keer in de 125cc klasse. In Oldebroek ging hij op jacht om zijn eerste titel in de 250 klasse te winnen. Hij bouwde zijn tempo rustig op in de training. De snelheid lag hoog en de Wolf wilde geen risico’s nemen. Hij zette een tweede tijd op de klok en verzekerde zich hiermee van een ideale startplaats in de beide manches.

In de eerste manche verloor de Wolf bij de start zijn evenwicht waardoor zijn start niet vlekkenloos verliep. Toch kwam hij al op een derde plaats uit de eerste ronde en ging in de aanval op de twee leiders. Het duurde niet lang voordat hij de tweede plaats in handen nam. Vervolgens begon hij druk uit te oefenen op de leider. Ook deze wist hij binnen een aantal ronden te passeren en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. De Wolf zette de eerste manche naar zijn hand en legde de basis om in de tweede manche de titel in de wacht te kunnen slepen.

In de tweede manche was zijn start beter en kon hij in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Kay bouwde zijn wedstrijd rustig op en hield de twee leiders in de gaten. Hij werkte zich op naar een tweede plaats en begon de druk op de leider in het midden van de wedstrijd op te voeren. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding over en reed verder op gecontroleerde wijze naar zijn tweede manche overwinning van de dag.

Met een dubbele manche overwinning won Kay het dagklassement en verzekerde zich hiermee van zijn vierde Dutch Masters titel in zijn carriere. Aankomend weekend gaat voor Kay het wereldkampioenschap MX2 verder in het Letse Kegums!

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Oldebroek:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 42 Pnt
3 Ivano van Erp 37 Pnt
4 Kevin Horgmo 35 Pnt
5 Kay Karssemakers 32 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 147 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 119 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 102 Pnt
4 Rick Elzinga 89 Pnt
5 Kay Karssemakers 88 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search