Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250 in Harfsen gewonnen. De Wolf kwam in de eerste manche als tweede over de finish en won de tweede manche waarmee hij voldoende had om de eindzege te pakken.

De opkomst voor deze eerste wedstrijd was groot en daardoor werd er in twee groepen getraind. De Wolf zat in de eerste groep en zette hierin een tweede tijd op de klok waarmee hij in beide manches als derde een plaats mocht zoeken achter het starthek.

In de eerste manche kwam de Wolf niet goed weg bij de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde en kwam in de daaropvolgende ronden steeds verder terug naar voren. Na een aantal ronden kwam hij aan op een tweede plaats en begon het gat tot aan de kopman te dichten. In de slotfase zette hij de aanval in en in de laatste ronde kwam hij er langs. Helaas was het net niet voldoende om de manche te kunnen winnen en werd op een tweede plaats afgevlagd.

In de tweede manche was het anders want toen was het de Wolf die gelijk de leiding in de wedstrijd in handen nam. Hij zette een stevig tempo in en wist de koppositie ronde na ronde in handen te houden. Hij sloeg een gat op de tweede man en zette de tweede manche volledig naar zijn hand.

Met een 2-1 in de manches won de Wolf het dagklassement in Harfsen. Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 op het programma in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Harfsen:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Rick Elzinga 47 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 40 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Karlis Alberts Reisulis 31 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search