Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250 in Rhenen beide manches weten te winnen. De Wolf kwam in zowel de eerste als de tweede manche goed uit de start en zette beide manches naar zijn hand.

Omdat de Wolf pas net weer in de wedstrijden zit na een handbreuk, was de wedstrijd in Rhenen ideaal om zijn wedstrijdritme op punt te zetten voor de Grand Prix’s die eraan zitten te komen. Het was bijzonder warm in Rhenen en hierdoor lag de baan er hard en stuiterig bij. In de tijdtraining lag de snelheid hoog maar de Wolf slaagde erin om er een hele snelle ronde uit te persen en veroverde de pole position.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase rekende hij af met zijn teammaat Maxime Grau en zette een hoog tempo in. Naarmate de wedstrijd vorderde bouwde hij een veilige voorsprong op en won de manche.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Wederom pakte hij een goede start en wist hij in de beginfase al door te stoten naar de eerste plaats. Met een goed ritme ging de Wolf met vertrouwen over het verraderlijke circuit en zette ook de tweede manche naar zijn hand.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was een hele mooie dag hier in Rhenen. Het was leuk om voor eigen publiek te kunnen rijden. Voor mij was dit een zeer bruikbare dag om aan het wedstrijdritme te bouwen. Rhenen is altijd een mooie baan en ik kom hier graag. Nu gaan we ons klaar maken voor de Grand Prix van Indonesie en hopelijk kunnen we hier weer een stap voorwaarts maken ten opzichte van de vorige Grand Prix in Duitsland.’’

Met een dubbele manche overwinning won Kay het dagklassement en heeft hiermee veel wedstrijdritme opgedaan. Volgend weekend zal de crosser uit Eersel starten in de Grand Prix van Indonesie.

Daguitslag Dutch Masters 250 Rhenen:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 44 Pnt
3 Lucas Coenen 40 Pnt
4 Dave Kooiker 34 Pnt
5 Rick Elzinga 28 Pnt

Fotocredits – Huub Munsters fotografie

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search