Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Riola Sardo, Sardinie een manchezege weten te boeken en is tweede geworden in het dagklassement.

Kay maakte zijn bedoelingen al snel duidelijk in de eerste manche. Na een paar inhaalmanoeuvres in de beginfase, kreeg hij in het midden van de wedstrijd de leiding in handen. Hij moest het tempo strak houden want de tweede man was nooit veraf. De Wolf hield goed stand en pakte zijn eerste manchezege van het seizoen.

In de tweede manche ging het gevecht om de eindzege verder. De Wolf had al snel de tweede plaats in handen en zette de leider onder druk. Hij gaf alles wat hij had maar kwam uiteindelijk aan het achterwiel van de winnaar als tweede over de finish. Hiermee verloor hij de eindzege en moest nu genoegen nemen met een tweede plaats in de daguitslag.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik maakte een paar fouten, wat het niet makkelijk maakte. Het is moeilijk om zo dicht achter de winnaar als tweede over de finish te komen, zeker na mijn zege in de eerste manche. We kwamen hier om op het podium te eindigen en dat is gelukt. We zullen vanaf nu ieder weekend gaan vechten voor wat we waard zijn. Ik ben er klaar voor om naar de harde banen te gaan want hierop heb ik me deze winter weten te verbeteren.

Daguitslag Grand Prix Sardinie:
1 Jago Geerts 47 Pnt
2 Kay de Wolf 47 Pnt
3 Thibault Benistant 38 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 117 Pnt
2 Kay de Wolf 87 Pnt
3 Thibault Benistant 87 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search