Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft een moeilijke start gekend in het wereldkampioenschap MX2. In het Argentijnse Villa La Angostura liet de Wolf een goede snelheid zien maar valpartijen in beide manches zorgden ervoor dat hij genoegen moest nemen met een zesde en tiende plaats.

Op zaterdag zag alles er veelbelovend uit voor de Wolf. Hij zette in zowel de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd op de klok en dit zorgde voor veel vertrouwen. Echter bij het vallen van het starthek in de kwalificatieheat kwam hij niet goed weg en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. De Wolf gaf alles wat hij had en wist er nog een zesde plaats uit te halen.

Wetende dat het met zijn snelheid goed zit, stond de Wolf gemotiveerd achter het starthek voor de eerste manche. Hij pakte een goede start en kon gelijk in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Hij voerde de druk op bij de twee leiders maar helaas kwam hij ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een vijfde plaats. De Wolf ging terug in de achtervolging maar kwam in het tweede deel van de wedstrijd nogmaals ten val waardoor hij uiteindelijk op een zesde plaats afgevlagd werd.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Wederom zat hij er goed vooraan bij en werkte zich vanaf een zesde plaats op naar een vierde positie. Helaas kwam hij kort daarna in een bocht ten val en viel hierdoor ver terug. Omdat Kay ook nog een pitstop moest maken moest hij vanaf een zeventiende plaats terug zien te komen. Hij gaf alles wat hij had en wist de ene na de andere rijder te passeren om uiteindelijk nog tiende te worden.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het rijden was niet slecht maar ik voelde me niet geweldig op deze baan. We kunnen geen resultaat als een tiende plaats gebruiken. We kunnen het een slechte dag noemen maar ik wil er zeker van zijn dat wanneer ik een slechte dag heb, ik toch in de top zes eindig. Ik heb af en toe snelheid laten zien maar ik kijk nu uit naar de tweede wedstrijd van het kampioenschap. We gaan zien wat ik in het zand kan laten zien.”

In het dagklassement van de Grand Prix eindigde Kay op een achtste plaats en dit is ook zijn positie in de tussenstand. Aankomende zondag zal Kay aan de start komen bij de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Daguitslag Grand Prix Argentinie:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Andrea Adamo 40 Pnt
3 Thibault Benistant 35 Pnt
4 Kevin Horgmo 34 Pnt
5 Rick Elzinga 32 Pnt
8 Kay de Wolf 26 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 60 Pnt
2 Andrea Adamo 49 Pnt
3 Thibault Benistant 41 Pnt
4 Simon Laengenfelder 37 Pnt
5 Kevin Horgmo 36 Pnt
8 Kay de Wolf 31 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search