Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft de Dutch MX Season Opener in Lierop op zijn naam weten te zetten. De Wolf liet op het zware zandcircuit een ijzersterke indruk achter en zette beide manches naar zijn hand.

Het circuit van Lierop lag er goed geprepareerd bij maar al snel was duidelijk dat deze gedurende de dag loodzwaar zou gaan worden. Hij zette een tweede tijd neer in de tijdtraining en was er klaar voor om in de manches voor de winst te gaan.

Een kopstart in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. De Wolf danste over de diepe knippen en bouwde gedurende de wedstrijd een veilige voorsprong op. Met ruime voorsprong sloot hij de eerste manche winnend af en keek met vertrouwen uit naar de tweede manche.

Ook in de tweede manche nam hij al snel de leiding in de wedstrijd in handen. Wederom had hij een goed ritme in handen en er leek geen vuiltje aan de lucht totdat hij op een schans ten val kwam en teruggeslagen werd naar een tweede plaats. De Wolf herstelde zich echter goed en ging terug in de aanval. Het duurde niet lang voordat hij de koppositie terug in handen nam. Door het tempo strak te blijven houden tot aan het einde, wist hij de concurrentie op afstand te houden en won zo ook de tweede manche.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was een hele goede dag voor mij. Ik voelde me gelijk vanaf het begin af aan goed. Ik pakte in de eerste manche kopstart en heb gewoon mijn eigen ding gedaan. Ik reed netjes en heb geen fouten gemaakt waardoor ik de overwinning met een grote voorsprong pakte. Ook in de tweede manche pakte ik kopstart en begon weer weg te lopen. Echter door een valpartij werd ik even teruggeslagen naar een tweede plaats maar dit was van korte duur. Het was een goede dag met een dubbele manche overwinning!’’

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap MX2 van start in Argentinie.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 44 Pnt
3 Jago Geerts 40 Pnt
4 Oriol Oliver 36 Pnt
5 Cas Valk 32 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search