Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap MX2 in Arco di Trento een goede snelheid laten zien.

In het sterke deelnemersveld wist de Wolf in de tijdtraining een helle snelle tijd op de klok te zetten. Deze was goed voor de pole position waarmee hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en kwam daardoor pas buiten de top twintig uit de eerste bocht. Hij moest veel werk verzetten om op dit circuit plaatsen winst te kunnen boeken. Dit lukte goed want de Wolf wist de ene na de andere rijder te passeren en vocht zich helemaal terug naar een zevende plaats.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Echter ditmaal kwam hij ten val bij het aanrijden van de eerste bocht en daardoor moest hij vanaf een laatste plaats aan een opmars naar voren beginnen. De Wolf reed snelle rondetijden en zijn inhaalrace verliep soepel. Net als in de eerste manche kwam hij terug naar een zevende plaats.

Een zevende plaats was ook zijn deel in het dagklassement. In de komende weken zal de Wolf zijn voorbereiding op het naderende Grand Prix seizoen verder zetten.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap MX2 Arco di Trento:

1 Lucas Coenen 47 Pnt
2 Thibault Benistant 43 Pnt
3 Sacha Coenen 36 Pnt
4 Rick Elzinga 35 Pnt
5 Andrea Adamo 31 Pnt
7 Kay de Wolf 28 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search