Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft zijn eerste wedstrijd van seizoen 2023 erop zitten. De Wolf kwam aan de start in de eerste wedstrijd van het Spaans Kampioenschap in Montearagon en wist hierin derde te worden.

Nadat de crosser uit Eersel in de tijdtraining lang op de snelste tijd stond, sloot hij de sessie uiteindelijk af op een tweede tijd. Dit was een goede start van het weekend maar helaas liep het in de kwalificatieheat mis voor de Wolf. Hij kwam hierin hard ten val en naast het feit dat hij zijn rug bezeerde, liep zijn motor dusdanig veel schade op dat hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Dit had tot gevolg dat hij in beide manches op zondag geen goede startplaats had.

Het doel voor in de manches was om zoveel mogelijk wedstrijdritme op te doen. Ondanks zijn slechte startpositie wist de Wolf beide keren een redelijk goede start te pakken. In de eerste manche kwam hij als derde over de finish maar werd na de manche twee plaatsen terug gezet omdat hij te hard langs een gele vlag zou zijn gereden. Dit betekende dat hij op een vijfde plaats werd geklasseerd. In de tweede manche wist de Wolf als tweede over de finish te komen en dit leverde hem een derde plaats op in het dagklassement.

Volgend weekend staat de volgende voorbereidingswedstrijd op het programma bij het Italiaans Kampioenschap in Ponte a Egola.

Daguitslag Spaans Kampioenschap Montearagon:
1 Lucas Coenen 50 Pnt
2 Samuel Nilsson 40 Pnt
3 Kay de Wolf 38 Pnt
4 Sacha Coenen 35 Pnt
5 Victor Alonso 34 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search