Kay de Wolf is in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park op het podium geëindigd. Het was spannend om de eindzege want de top drie zat dicht bij elkaar en met een 3-2 in de manches werd Kay uiteindelijk tweede in het dagklassement.

De omstandigheden waren gelijk vanaf de tijdtraining pittig. De vele regenval zorgde ervoor dat de baan modderig was waardoor er al snel diepe sporen ontstonden. Dit waren omstandigheden waarin Kay zich als een vis in het water voelt en dit liet hij ook zien door in de tijdtraining de pole position te veroveren.

In deze zware omstandigheden was het belangrijk om een goede start te pakken en dit deed de Wolf in de eerste manche. Hij pakte gelijk de leiding en had vrij baan. Echter tijdens de eerste ronde kwam hij ten val en werd teruggeslagen naar een tiende plaats. Hij begon aan een opmars naar voren maar moest na een aantal ronden even snel naar de pits voor een andere bril. Daarna vervolgde hij zijn opmars en kwam in de slotfase in de buurt van Tom Vialle, die op een tweede plaats reed. Kay probeerde hem te passeren maar kwam net iets tijd tekort en finishte als derde.

In de tweede manche kwam de Wolf van rond de vijfde plaats naar een derde plaats gereden en ging in de aanval op Tom Vialle, die opnieuw op een tweede plaats reed. Echter door een klein foutje verloor de Wolf iets tijd maar dit herstelde hij goed. In de slotfase sloeg hij toe en wist hij de Fransman een plaats terug te verdringen waardoor de Wolf als tweede werd afgevlagd.

Met een 3-2 in de manches eindigde Kay op een tweede plaats in het dagklassement. Aan het einde van de dag stond er ook nog een superfinale op het programma waarin de beste MX2 rijders het op namen tegen de beste MX1 rijders. De Wolf wist hierin op een knappe vijfde plaats over de finish te komen en was hiermee de beste MX2-rijder!

‘’Het was een goede dag voor mij vandaag. De omstandigheden waren niet makkelijk maar hierop hebben we er het beste van weten te maken. In beide manches bleef ik vechten tot aan het einde. In de eerste manche kwam ik net tekort voor de tweede plaats maar in de tweede manche lukte dit wel en dit heeft mij uiteindelijk de tweede plaats in het dagklassement opgeleverd.

Volgend weekend staat voor de crosser uit Eersel de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin op het programma.

Daguitslag int.wedstrijd Hawkstone Park:
1 Conrad Mewse 43 Pnt
2 Kay de Wolf 42 Pnt
3 Tom Vialle 42 Pnt
4 Isak Gifting 40 Pnt
5 Liam Everts 32 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search