Kay de Wolf van Husqvarna Factory Racing MX2 is ijzersterk aan seizoen 2022 begonnen. Tijdens de internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival wist de crosser uit Eersel beide manches van de MX2 klasse te winnen en werd in de superfinale knap vierde.

De wedstrijd in Lacapelle Marival was de eerste wedstrijd van het seizoen voor de Wolf. Na een goede voorbereiding in Spanje kwam de Wolf met vertrouwen aan de start. In de trainingen waren zijn tijden scherp en werd al snel duidelijk dat hij mee kon gaan strijden om de podium plaatsen.

‘’De dag begon met de snelste tijd in de tijdtraining en dit heb ik de rest van de dag door weten te zetten. In zowel de eerste als de tweede manche wist ik kopstart te pakken en kon beide keren mijn eigen wedstrijd rijden. Het rijden ging netjes en constant en dit zorgde ervoor dat ik zowel de eerste als de tweede manche kon winnen,’’ vertelt Kay.

Aan het einde van de dag namen de beste rijders van de MX2 klasse het op tegen de beste rijders van de MX1 klasse. Ook hierin kwam de Wolf sterk voor de dag. Hij pakte een hele goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase moest hij de tweede plaats afstaan aan Ben Watson maar hield vervolgens lang stand op een derde plaats. In de slotfase kwam MXGP-rijder Jeremy Seewer er nog langs zodat de Wolf de wedstrijd op een goede vierde plaats af wist te sluiten en hiermee als beste MX2-rijder over de finish kwam.

‘’Het was een hele goede dag voor mij. Ook de superfinale tussen de zware 450 machines ging top. Het was een geslaagde dag voor mij.’’

Volgende week zondag zal de Wolf starten in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park en de week erna staat de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in het Britse Matterley Basin.

Daguitslag int.wedstrijd Lacapelle Marival:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 44 Pnt
3 Kevin Horgmo 38 Pnt
4 Stephen Rubini 32 Pnt
5 Tom Vialle 31 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search