Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing kwam tijdens de internationale wedstrijd in het Franse Crisolles sterk voor de dag. Op zijn Husqvarna FC 250F vocht hij in de open klasse goed mee en wist in beide manches in de top tien over de finish te komen.

Het circuit van Crisolles was zeer technisch met een hardere ondergrond, stuiters en een hoge snelheid. Verschillende snelle rijders waren op deze wedstrijd afgekomen waardoor het voor Kay een uitstekende training was voor het naderende Grand Prix seizoen. In de trainingen was het nog een klein beetje aftasten maar tussen de zwaardere 450 machines wist de crosser uit Eersel toch een nette elfde tijd neer te zetten, waarvan hij de vierde MX2-rijder was.

Met volle motivatie ging hij in de eerste manche van start. ‘’Ik pakte een goede start maar reed in de eerste bocht iets te ver rechtdoor waardoor ik een paar plaatsen verloor. Toch kon ik rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen en ging het gevecht aan met de rijders voor mij. Ik heb er een aantal weten te passeren en kwam als achtste over de finish,’’ vertelt Kay.

Van de MX2 klasse eindigde Kay op een sterke tweede plaats en dit zorgde voor vertrouwen voor in de tweede manche. Ook in de tweede manche wist hij een goede start te pakken en werkte een constante wedstrijd af. De Wolf wist opnieuw in de top tien te eindigen met een tiende plaats en was ditmaal de vierde MX2-rijder.

De Wolf kijkt tevreden terug op deze wedstrijd en blijft in de komende weken hard werken in zijn voorbereiding op de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap in Rusland, welke over drie weken op het programma staat.

Uitslagen Internationale wedstrijd Crisolles, Frankrijk:

Eerste manche:
1 Jeremy Seewer
2 Kevin Strijbos
3 Maxime Renaux
4 Nathan Watson
5 Henry Jacobi
8 Kay de Wolf

Tweede manche:
1 Jeremy Seewer
2 Kevin Strijbos
3 Calvin Vlaanderen
4 Henry Jacobi
5 Thibault Benistant
10 Kay de Wolf

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search