Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de vierde wedstrijd van het Zweeds Kampioenschap MX2 in Uddevalla opnieuw een manchezege weten te boeken. De Wolf wist in de eerste manche in de tweede helft van de wedstrijd de koppositie in handen te nemen en won. In de tweede manche reed hij na twee valpartijen in de eerste ronde een zinderende inhaalrace en kwam terug naar een zesde plaats. Na de manche kreeg hij van de organisatie twee strafplaatsen omdat hij onder een gele vlag drie rijders zou hebben ingehaald waardoor hij als achtste geklasseerd werd.

In de kwalificatie wist Kay al vrij snel een redelijk goede tijd op de klok te zetten. Echter omdat het circuit tegen het einde van de sessie beter werd, was het belangrijk om op dat moment nog een keer aan te zetten. Dit deed Kay maar omdat hij tijdens een aantal snelle ronden in de drukte belandde, verbeterde hij zijn tijd niet meer en sloot de sessie af als vijfde in zijn groep.

In de eerste manche mocht Kay als negende oprijden naar het starthek maar wist toch een hele goede start te pakken en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik heb lang achter de kopman gereden en gekeken waar ik hem kon passeren. In de tweede helft van de wedstrijd lukte dit en daarna heb ik de wedstrijd in mijn eigen tempo uitgereden. Het was een hele goede manche die ik winnend af wist te sluiten,’’ vertelt Kay.

Gelijk na de start van de tweede manche kreeg de Wolf een tegenslag te verwerken. ‘’Ik pakte een redelijk goede start maar gleed in de tweede bocht onderuit. Ik sprong snel terug op de motor maar met het naar beneden rijden verloor een andere rijder de controle over de motor en raakte mij waardoor ik weer viel. Vanaf een laatste plaats ben ik aan een inhaalrace begonnen en vocht mijzelf terug naar een zesde plaats. Dit was een hele sterke manche van mij waar ik zeer tevreden over ben.’’

Na de finish kreeg Kay te horen dat hij twee strafplaatsen kreeg voor het inhalen onder een gele vlagsituatie waardoor hij uiteindelijk als achtste werd geklasseerd. ‘’Ik zou drie rijders tegelijk hebben ingehaald onder een gele vlagsituatie. Ik ben me er niet van bewust dat ik dit heb gedaan en persoonlijk lijkt me dit sterk omdat de baan slechts uit 1 ideale lijn bestond maar het is wat het is en ondanks deze beslissing kan ik tevreden terug kijken op mijn eerste wedstrijdweekend van dit jaar. Ik heb veel geleerd en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd.’’

Met een 1-8 in de manches eindigde Kay op een vierde plaats in het dagklassement.

Daguitslag Zweeds Kampioenschap MX2 Uddevalla:
1 Isak Gifting 47 Pnt
2 Rene Hofer 40 Pnt
3 Simon Laengenfelder 40 Pnt
4 Kay de Wolf 38 Pnt
5 Liam Everts 32 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search