Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in zijn eerste wedstrijd van seizoen 2021 een podiumplaats binnen weten te halen. De Wolf kwam aan de start in de derde wedstrijd van het Zweeds Kampioenschap op het Grand Prix circuit van Uddevalla en liet hier een hele sterke indruk achter.

De crosser uit Eersel had zijn draai al snel gevonden op het circuit en zette in de kwalificatie scherpe tijden op de klok. ‘’In de eerste ronde die ik aanzette, kwam ik uit op een 2.06 rondetijd en stond daarmee op een tweede tijd. Later in de sessie heb ik nog verschillende keren aangezet waarbij ik uitkwam op een 2.04 rondetijd en de pole position pakte. De rondetijden waren constant en dat gaf me een goed gevoel voor in de manches,’’ aldus de Wolf na de kwalificatie.

Voor de eerste manche koos Kay voor een plaats aan de binnenzijde achter het starthek. Hij kwam goed weg en kwam als tweede de eerste bocht uit. Gelijk ging hij in de aanval en wist na een halve ronde de koppositie van Simon Laengenfelder over te nemen. ‘’Ik had een goed ritme in handen en kon een gat slaan. Op den duur lag 15 a 16 seconden voor waardoor ik de wedstrijd gecontroleerd heb uitgereden. Het ging heel goed en dit was voor mij een mooi begin van het seizoen.’’

Na de eerste manche begon het te regenen en veranderde het circuit in een grote modderpoel. Bij de start zat Kay er opnieuw goed bij maar door een klein foutje en een valpartij tijdens de eerste ronde moest hij vanaf een achtste plaats terug naar voren komen. Dit verliep voorspoedig want binnen een ronde werkte hij zich op naar een vierde plaats en kreeg de aansluiting met de kopgroep. ‘’Helaas maakte ik in deze manche een paar kleine foutjes. Dit was jammer anders had er wellicht meer ingezeten dan een vierde plaats. Ondanks dit ben ik zeer tevreden over mijn eerste wedstrijd van dit jaar.’’

Met een 1-4 in de manches eindigde Kay op een tweede plaats in het dagklassement. Morgen zal Kay starten in de vierde wedstrijd van het Zweeds Kampioenschap MX2, eveneens op het circuit van Uddevalla.

Daguitslag Zweeds Kampioenschap MX2 Uddevalla:
1 Rene Hofer 45 Pnt
2 Kay de Wolf 43 Pnt
3 Liam Everts 40 Pnt
4 Isak Gifting 38 Pnt
5 Simon Laengenfelder 35 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search